Üye sayısını her geçen gün arttıran Genç Sağlık Sendikası’nın başarılı Balıkesir Şube Başkanı Fuat Çöken, kısa süre önce kurulan Kamu Birliği Konfederasyonunun İl Temsilciliğine atandı.

Kamu çalışanlarının üye olduğu sendikaların kurduğu konfederasyonların arasına bir yenisi eklendi. Altı farklı iş kolundaki bağımsız sendikalar Genç Sağlık Sendikası, Adalet Sendikası, Genç Eğitim Sendikası, Diva Sendikası, Genç Belediye Sendikası, Adil Haber Sendikası ve SAVDES-SEN’in birleşmesiyle yaklaşık 110 bin kamu çalışanı üyesi olan Kamu Birliği Konfederasyonu, kuruluşunu ilan etti. Kuruluşunun ardından Genç Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Fuat Çöken, Kamu Birliği Konfederasyonu’nun Balıkesir İl Temsilcisi olarak atandı.

 

ÇÖKEN: ÜYE SAYIMIZ

HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Kamu Birliği Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Fuat Çöken, Cumhuriyetin 100. yılında kuruluşu ilan edilen Kamu Birliği Konfederasyonunun 6 farklı iş kolunda 8 sendika ile 110 bini aşkın üye sayısıyla kamu çalışanları konfederasyonları arasında büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Çöken; “Bugün sadece başkanı olduğumu ve kısa süre önce kurulan Genç Sağlık Sen’in Balıkesir’deki üye sayısı 1500’ü aştı. Bu süreçte yoğun saha çalışması yaptık ve sağlık çalışanlarının gerçek sorunlarına yoğunlaştık. Her zaman şunu söylüyoruz bizim yetkili sendika olma gibi bir çabamız yok biz etkili bir sendika olma hedefi ve amacındayız. Siyaset, bürokrasi tabi ki paydaşlarımız ama kimsenin gençlik kolları olmayacağız. Biz bundan dolayı hızlı büyüdük.

Bugün gelirini saha ile paylaşan ilk sendikayız. Üyelerimizin üniversite de okuyan çocuklarına burs verdik, çocuğu kreşe gidenlere kreş desteği verdik. Bunlar ilk kez yapıldı. Yabancı dil kursları verdik, yanlış işler peşindesiniz diyen diğer sendikalar şimdi üyelerine yabancı dil kursu açıyor, biz her zaman örnek oluyoruz ve olacağız. Burada 4’ncüsünü düzenlediğimiz üyelerimizi cebinden bir kuruş çıkmadan tatile gönderdik. Tüm bunların yanında Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek önümüzdeki ay üyelerimize doğum yardımına başlıyoruz. Sendika olarak her zaman üyemizin yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çöken, ayrıca Kamu Birliği Konfederasyonu’nun üye bazında büyüme hızıyla yakın gelecekte masaya oturacağını da sözlerine ekledi.

HABER: İLKAN TOPRAK