BALIKESİR’DE EĞİTİM ARŞİVLERİ DİJİTALLEŞİYOR

featured

Maarif Arşivi ve Müzeler Daire Başkanı Muzaffer Fehmi Şakar, Balıkesir’deki tarihî eğitim arşivlerini inceleyerek belgelerin korunması ve dijital ortama aktarılması çalışmalarını değerlendirdi.

Balıkesir’de, Millî Eğitim Bakanlığının yürüttüğü “Köklerden Günümüze Maarif Hafızasından Geleceğe Erişim Projesi” kapsamında eğitim tarihine ışık tutan arşiv ve belgelerin korunması, envanter kayıtlarının oluşturulması ve dijital ortama aktarılması çalışmaları değerlendirildi.

Millî Eğitim Akademisi Maarif Arşivi ve Müzeler Daire Başkanı Muzaffer Fehmi Şakar, proje kapsamında Balıkesir’i ziyaret ederek kentte yürütülen arşiv ve müze çalışmalarını yerinde inceledi. Ziyaret kapsamında Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğünde, İl Maarif Arşiv Komisyonu üyelerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Balıkesir genelindeki eğitim arşivlerinin mevcut durumu, tespit edilen tarihî belge ve materyallerin envanter kayıtları, dijitalleştirme çalışmaları ve koruma faaliyetleri hakkında Şakar’a bilgi verildi.

20 İLÇEYLE KOORDİNASYON TOPLANTISI

İl Millî Eğitim Müdürlüğündeki sunumun ardından Muzaffer Fehmi Şakar başkanlığında, Balıkesir’in 20 ilçe millî eğitim müdürünün katılımıyla çevrim içi bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, projenin il genelinde yaygınlaştırılması, tarihî belgelerin belirlenen standartlara uygun şekilde tespit edilmesi ve dijital ortama aktarılması süreçleri ele alındı.

Şakar, toplantıda yaptığı konuşmada, proje aracılığıyla geçmişten devralınan eğitim mirasının koruma altına alınarak gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirtti. İlçeler arasında sağlanan koordinasyonun eğitim hafızasının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti.

OKUL ARŞİVLERİNDE İNCELEME YAPTI

Program kapsamında Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Balıkesir Lisesi arşivlerini de ziyaret eden Şakar, bu okullarda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Kentin köklü eğitim kurumlarında bulunan tarihî belge ve materyallerin tasnif edilmesi, dijitalleştirilmesi ve korunmasına yönelik faaliyetler hakkında bilgi aldı.

İl maarif arşiv komisyonu üyeleri ve çalışmalarda görev alan öğretmenlerle de bir araya gelen Şakar, yürütülen çalışmalar dolayısıyla ekiplere teşekkür etti. Program, proje sürecine ilişkin görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.