Biz Sağlık-Sen Balıkesir İl Başkanı Fuat Çöken, sağlık emekçisini kapsayan promosyon sözleşmesinin beklentilerinin altında kaldığını belirterek tepki gösterdi.

Biz Sağlık-Sen Balıkesir İl Başkanı Fuat Çöken, kapalı kapılar ardında yapılan sağlık çalışanları promosyon revizyon sözleşmesine tepki gösterdi.

Sağlık camiasının umutla beklediği banka promosyonu revizyon ihalesinde sağlık çalışanlarının akıllarıyla, emekleriyle ve gelirleriyle dalga geçilen bir teklif sunulduğunu ifade eden Çöken, özetle şunları söyledi: "Yapılan ihalede ülkemizde emsali olmayan bir ilke imza atıldı ve mevcut bankanın teklifi trajikomik bir hikayeye dönüştü. Anlaşmalı banka, pandemi kahramanı sağlık çalışanlarımıza promosyonla destek olmak yerine cebindeki paraya göz dikti. Balıkesir'de sağlıkta emek veren bir kardeşiniz olarak ve Biz Sağlık-Sen ailesinin İl Başkanı olarak, bankanın verdiği bu rezil teklife sessiz kalan sözde yetkili sendikanın temsilcilerini esefle kınıyoruz.

Başından itibaren yanlış yürütülen sürecin sonuçlarını yaşıyoruz. Buradan binlerce sağlık çalışanının parası üzerinden para kazanan mevcut sözleşmesi devam edip trajikomik teklif veren, teklifi arttırıp sağlık çalışanlarına nefes aldırmak yerine, cebimizdeki paraya göz diken bankayı protestoya davet ediyorum.Mevcut bankadaki hesaplarınızdaki paranızı tutmayıp, varsa otomatik ödemelerinizi ve kredi kartlarınızı iptal ettirerek tepkimizi gösterelim.

Bizi yok sayanları bizlerde yok sayalım. Bu konuda hassasiyetinin farkında olduğumuz değerli İl Sağlık Müdürümüzün gerekli tepkiyi göstereceğine ve gerekli tedbirleri alacağına inancımız tamdır. Biz Sağlık -Sen ailesi olarak ta bu konunun yakın  takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."




KAYNAK: İHA