Özlem Ural; “Önümüzde düzeltmemiz ve toparlamamız gereken bir Türkiye, bir memleket meselesi var. Sözlerim yanlış anlaşıldığı gibi cımbızlanarak çarpıtıldı. Bunlar olacak. Bugüne kadar bunlara göğüs gerdik bundan sonrada göğüs germeye devam edeceğiz”

Önceki dönem İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, Milletvekili aday adaylığını açıkladığı basın toplantısındaki konuşmasını cımbızlayarak algı yaratmaya çalışanlara sert çıktı. Ural, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve konuşmasının sadece o bölümü yayınlayanların art niyetli olduklarını ifade etti.

Milletvekili aday adayı Ural, bu süreçte Türkiye’nin 81 ilinde aday adaylarının partinin görünürlüğünü arttırmak adına çeşitli çalışmalar yaptığını bu çalışmalara kendisinin de katılmasının eleştirilmesine anlam veremediğini söyledi.

 

O SÖZ BANA AİT DEĞİLDİ

Ural sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Basın açıklamamın ardından gelen sorulara cevaplar verilirken başkasının bir sözü üzerinden söylediklerim yanlış anlaşıldı. Basın mensuplarıyla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Farklı düşünenler var.

Biz halkımıza kendimizi duyurup sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Her meslekte ahlaki değerleri ve etik kuralları hiçe sayan insanlar var. Bunlara uymayan bunlara uygulamayan insanların onurunu hiçe sayan, çalışmasını, itibarını zedelemeye çalışan algıyla, çalgıyla yürüttüğü operasyonlarla insanları karalama, kazımaya, bitirmeye yönelik yapılan her türlü hareketin karşısında olacağız anlamında kullandığım bir sözdü. Yanlış anlaşıldı.

 

ADAY ADAYLARI ÇALIŞMALARINI HERKES YAPIYOR

Bulunduğumuz süreç aday adaylığı süreci Türkiye’nin her yerinde aday adayları irtibat ofisleri açıyor, afişlerini yaptırıyor, broşürlerini bastırıyor aynı zamanda araçlarını giydiriyor bu süreci boş geçirmek çok anlamsız ben yaptığımda bu kadar üzerine konuşulması ve dikkat çekilmesinin sebebini ilk başta anlayamamıştık sonradan ya tamam biz buna alıştık dedik.

Her hangi bir şeyi garantilemiş değiliz. Yaptıklarımızı da bunun için yapmıyoruz. Genel Başkanımızın söylediği gibi gayret bizde takdir Allah’tan. Gayret’e aşığız ama takdire ilahiye de teslimiz.

Türkiye’de gündem çok hızlı değişiyor, algı üzerine operasyonlar yapılıyor. Şu bilinsin göreve geldiğimizde dürüst olacağız, doğru, şeffaf olacağız, İYİ insanlara sahip çıkacağız. Türkiye’nin ikinci yüzyılına kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetlere ulaşmak adına ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Önümüzde düzeltmemiz ve toparlamamız gereken bir Türkiye var, bir memleket meselesi, bir enkaz var. Bunlar olacak. Bugüne kadar göğüs gerdik bundan sonrada göğüs germeye devam edeceğiz.

İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandığında Genel Başkanımızın bir sözü var. Biz kadın siyasetçi olduğumuz için bunları yaşıyoruz. Bunu bir erkek siyasetçiye yapamazlar ama bir kadın siyasetçiye yapılabiliyor.




KAYNAK: İHA