Balıkesir CHP’de merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde daha belediye başkan adayları netleşmezken meclis üyelikleri için bugün ve yarın ön seçim yapılacak. Aday belirleme sürecinin uzaması sebebiyle gerginliğin hat safhada olduğun partide bu da yetmezmiş gibi meclis üyelikleri için yönlendirme ve anlaşmalar yapıldığı dedikoduları gündeme bomba gibi düştü.

Cumhuriyet Halk Partisi, merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde meclis üyeliklerini belirlemek için ön seçim kararı aldı. İki ilçenin örgütleri bugün ve yarın sandık başına giderek fermuar yöntemiyle 31 Mart yerel seçimleri için meclis üyelerini belirleyecek.

CHP Altıeylül’de meclis üyelerini belirlenmek için saat 10.00’da Şelale Düğün Salonunda başlayacak ön seçim akşam saat 17.00’de sona erecek. Yine Karesi ilçesindeki ön seçim aynı saatler arasında 11 Şubat Pazar günü Work10 iş merkezinde gerçekleştirilecek.

 

MÜDAHALEMİ VAR!

Her zaman her yerde demokrasiyi savunan CHP’de iş parti içi, örgüt seçimine geldiğinde yine milletvekilleri ve il yönetimi tarafından müdahale yapıldığı delegelere baskı yapılarak istenilen adayların çıkması için çalışma yapıldığı dedikoduları var. Dedikoduların odağındaki isim ise Milletvekili Serkan Sarı ile İl Başkanı Erden Köybaşı. İddialara göre iki isim delegasyonu baskı ile yönlendirerek kendi istedikleri meclis üyelerinin sandıktan çıkması için çaba harcıyor.

 

CHP’DE ADAYLIK KRİZİ!

 CHP’de ki bir diğer sorun ise Altıeylül, Karesi ve Bandırma gibi önemli ilçelerde halen başkan adaylarının belirlenip açıklanamaması.  Aday belirleme sürecinin uzamasıyla parti içindeki çekişmelerin hat safhaya çıktığı CHP’de başkan adayları ortada yokken meclis üyelikleri için ön seçim yapılması da tartışmalara neden olan ayrı bir konu.

 

ALİ KEMAL DEVECİLERDEN

KARIŞMAYACAĞIM SÖZÜ

Meclis üyelikleri için yapılacak ön seçimler öncesi en doğrusunu yine Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaptı. Burhaniye Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Deveciler, bugün belediye meclisi adaylarını belirlemek için Burhaniye’de yapılacak önseçime müdahale etmeyeceği sözünü verdi.

Başkan Deveciler, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde her hangi bir müdahalem söz konusu olmayacaktır” dedi.

Başkan Deveciler'in açıklaması şu şekilde; "Cumhuriyet Halk Partimizin Değerli Üyeleri, Kıymetli Yol Arkadaşlarım, bilindiği üzere partimizin aldığı karar gereği, Belediye meclis üyeliği adaylarının fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde önseçimle belirlenmesi için 10 Şubat Cumartesi günü sandık başına gideceğiz.

2019 Yerel seçimlerinde genelge olmaksızın ön seçim isteyen Belediye Başkan adayı olarak seçilen arkadaşlarımızla 5 yıl boyunca, uyumlu bir birliktelik ve başarılı bir dönem geçirdik. Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde her hangi bir müdahalem söz konusu olmayacaktır.

Ön seçime girecek arkadaşlarımıza başarılar dilerken seçilecek arkadaşlarımızla 5 yıl daha başarılara imza atacağımıza olan inancımla saygılar sunarım."

 

ALTIEYLÜL’DE 30

KARESİ’DE 22 ADAY

SANDIĞA GİRECEK

Öte yandan CHP Altıeylül’de 30 isim, CHP Karesi’de ise 22 isim belediye meclis üyesi adayı olmak için sandıkta ter dökecek. İşte aday olmak isteyen isimler..

CHP Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Adayı olmak için ön seçime giren isimler şöyle: Halil İbrahim Bakır, Mehmet Bal, Fatih Barlin, Yıldız Barut, Taylan Benli, Zübeyde Bozbey, Osman Budak, Mithat Buran, Kezban Çuhadar, Hasan Paşa Decedeli, Ali Duman, Zeynep Ekinci, Adnan İnal, İlker İslimye, Nevin Kızıl, Evren Köybaşı, Elif Girgin Özcan, Burcu Özer, Ayhan Öztürk, Güngör Pala, Emre Sandıkçı, İsmail Baha Torun, Tuğçe Türker, Çağdaş Yılmaz, Şenol Yılmaz, Yusuf Yüksel, Burhanettin Ağabeyoğlu, Aşkın Alkan, Hasan Alkan, Doğaç Arabacı..

 

CHP Karesi Belediye Meclis Üyesi Adayı olmak için ön seçime giren isimler şöyle: Aslıhan Biçki, Recep Ceylangöz, Veysel Çağlar, Mertcan Çakıcı, Hüseyin Dayanç, Murat Gökdemir, Hasan Kemal Halulu, Tuncay Irmak, Yüksel İpek, Filiz İyidoğan, Nail Karabacakoğlu, Ahmet Berk Özerk, Ganime Öztürk, Mehmet Tekin, Mustafa Toksal, Buket Umul Ferikli, Ayşe Pınar Yahşi, Erkan Yıldırım, Savaş Yılmaz, Öznur Alaca Yorulmaz, Salih Mehmet Aslan, Kasım Ateş…

HABER: İLKAN TOPRAK