CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, can ve mal güvenliği bakımından dünyanın en riskli meslekleri arasına giren itfaiyecilik mesleğine ülkemizde yeteri düzeyde önem verilmediği söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “İtfaiyecilerimizin yaşadığı çalışma koşulları, yetersiz özlük hakları, araç ve ekipman eksiklikleri gibi önemli sorunlar, bu hayati hizmetin verimliliğini olumsuz etkilemekte ve kahraman itfaiyecilerimizi mağdur etmektedir” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Havran’daki İtfaiye İstasyonu’nu ziyaret ederek, personelin itfaiye haftasını kutladı. İtfaiyecilerin sorunlarını dinleyen CHP’li Serkan Sarı burada yaptığı açıklamada, itfaiyecilerin sorunlarını Meclis gündeminde taşıyacaklarını ve bir araştırma komisyonu kurularak, bu sorunların çözümü noktasında düzenlemeler yapılması için çalışacaklarını bildirdi.

“Can mal güvenliğimizin, çocuklarımızın, hayvanlarımızın, yaşadığımız her felaketin yanında olan koşturan bizlere her zaman destek olan itfaiyecilerimizin depremden yangına, selden bütün doğal felaketlerde yanımızda olan can ve mal güvenliğimiz için mücadele eden itfaiyecilerimizin hakları konusunda sıkıntılar var” diyen CHP’li Serkan Sarı şöyle devam etti:

“MESLEK HİZMETLERİ SINIFINA ALINMALI”

“Bugün iş gücü zammı, temininde güçlük zammı gibi maddi haklar konusunda mahrumiyetleri var. Bu maddi hakların tanınması gerekiyor. Jandarmamızın, polisimizin can siperane mücadele ettiği toplum güvenliği için verdiği mücadelenin bir benzerini de itfaiyecilerimiz veriyor. Ama bugün geldiğimiz noktada itfaiyecilerimiz hak ettikleri değeri bulamadıklarını görüyoruz. Bu anlamda meslek hizmetleri sınıfına alınarak özlük haklarında iyileştirilme yapılması gerekiyor. Alınan emeğin karşısında gerçekten zor koşullarda bazen bir yangın içerisinde, bazen bir selde bugün bakıyorsunuz bir kedi ağaca sıkıştığında bir itfaiye eri orada, bir yangın çıktığında orada selde, depremde, her koşulda yaşadığımız her felakette yanımızda bir itfaiye eri, bir itfaiye memurunu görüyoruz. Bu süreçte de bizi böylesine zorlu mücadelelerde can siparane verdikleri bu emeğin karşılığını vermek zorundayız”

“TASARRUF TEDBİRLERİ YÜZÜNDEN KADRO ALIMI YOK”

İtfaiye personeli alımının da tasarruf tedbirlerine takıldığı belirten CHP’li Serkan Sarı, “Gerekli kadroların alınması gerekiyor. Gerekli özlük haklarıyla ilgili düzenleme yapılması gerekiyor. Ayriyeten teçhizat ve ekipman konusunda AFAD’a Orman Genel Müdürlüğüne yapılan destek gibi İçişleri Bakanlığı veya Çevre Şehircilik Bakanlığı vesilesiyle kamu hizmetti toplum hizmeti vermesi sebebiyle de katkıya ve desteğe ihtiyacı var. Teknolojik anlamda ve ekipmana ve araç anlamında katkı sunulmasını talep ediyoruz. Bakanlığın bu konuda bir ayrıcalık tanıyarak itfaiye yapılanmasında teşhis yapılanmasında katkı sunması gerekmekte. Bu konuda çalışma yapılmak üzere meclis başkanlığına bir araştırma önergesi hazırladım. Geçtiğimiz önümüzdeki haftalarda meclise sunuyoruz ve itfaiyelerimizin ve itfaiyecilik mesleğinin geliştirilmesi için bir çalışmaya, bir güncelleme ve bir desteğe ihtiyaç olduğu açıkça ortada. Bu konuda da meclis başkanla çağrıda bulunacağım” diye konuştu.

HABER: HABER MERKEZİ