CHP Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gömeç İlçe Başkanı Özkan Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya tepki göstererek, İmamoğlu'nun mücadelesinin Türkiye'nin demokratik değerlerini koruma mücadelesi olduğunu vurguladı. Güven, bu davanın sadece İmamoğlu'na değil, Türkiye’nin demokratik geleceğine yönelik bir tehdit olduğunu ifade ederek, İmamoğlu’na tam destek verdiklerini belirtti.

"EKREM İMAMOĞLU, HALKIN İRADESİNİN TEMSİLCİSİDİR"
Özkan Güven, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı olduğunu ve onun halkın iradesini en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi. "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, milyonların oylarıyla seçilmiş ve halkın güvenini kazanmış bir liderdir. Ona yöneltilen bu yargı hamlesi, aslında demokrasiye ve halkın iradesine yapılan bir saldırıdır. İmamoğlu’na yapılan bu saldırı, yalnızca ona değil, halkın sandıkta verdiği oylara ve demokrasiye olan inancımıza yapılan organize bir darbedir" dedi.

"İKTİDAR HUKUKU SİYASETE ALET EDİYOR"
Güven, iktidarın hukuku kendi siyasi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalıştığını belirterek, bu durumun Türkiye’de hukukun üstünlüğüne olan inancı zedelediğini ifade etti. "AKP, hukuku siyasete alet ederek, kendi çıkarlarını koruma amacıyla hareket ediyor. İmamoğlu’na karşı açılan bu dava, siyasi rakiplerini saf dışı bırakma girişimidir. Ancak bilinmelidir ki, halkın iradesine ve demokrasinin gücüne karşı yapılan bu tür hamleler başarısız olmaya mahkûmdur" diye konuştu.

"İMAMOĞLU’NUN DURUŞU, CHP’NİN DURUŞUDUR"
Özkan Güven, Ekrem İmamoğlu’nun demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesinin Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel değerleriyle örtüştüğünü belirtti. "Ekrem İmamoğlu’nun kararlı duruşu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin duruşudur. Türkiye’nin aydınlık geleceğine inanan milyonlar, bu karanlık oyunların karşısında dimdik duracaktır. Ne iktidarın talimatlı yargısı ne de siyasi baskıları, İmamoğlu’nu ve halkımızı yolundan alıkoyabilir" dedi.

"İMAMOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR, HALK ARKASINDA"
Güven, Ekrem İmamoğlu’na yöneltilen bu davanın yalnızca bir kişiye yönelik olmadığını, Türkiye’nin demokratik geleceğine yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı. "Bu dava, Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir saldırı değil, halkın iradesine, özgürlüğe ve adalete yönelik bir tehdittir. Ancak İmamoğlu yalnız değildir; tüm Türkiye, onun arkasında durmaktadır. Biz de CHP Gömeç İlçe Örgütü olarak Ekrem İmamoğlu’nun mücadelesinde sonuna kadar yanındayız. İktidarın kirli oyunları, halkın ve demokrasinin gücünü yenemez" diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

HABER: BUSE ASLAN