İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, CHP’nin Bigadiç’te İYİ Partili isimleri Meclis Üyesi Aday listesine yazmasına sert tepki gösterdi.

İvrindi ilçesinde yaşanan liste krizinin bir benzeri Bigadiç’te gerçekleşti. İvrindi’de CHP İlçe Başkanı Ayhan Arslanbey, Belediye Başkan adayı Ali Kundakçı’nın evraklarını İlçe Seçim Kurulu’na vermediği için CHP İvrindi’de aday gösterememişti. Başta Ayhan Arslanbey ve CHP’den iki dönem belediye başkan adayı olan Aydın Cihan olmak üzere CHP’li bir çok isim ise İYİ Partili Belediye Başkan adayı Önder Lapanta‘nın Belediye Meclis listesinde yer almıştı.

Bigadiç’te de hemen hemen aynı olay yaşandı. İddiaya göre, İYİ Parti Bigadiç ilçe teşkilatı il başkanlığınca kendilerine teslim edilen başvuru evraklarını “Biz CHP ile anlaştık” diyerek Seçim Kurulu’n teslim etmedi. İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Vedat Bayraktar ile İsmail Derin, Ahmet Kamalı, Sercan Çömlek CHP’li Belediye Başkan adayı Zafer Göksel‘in Belediye Meclisi listesinde yer aldı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez bu iş birliğine sert tepki gösterdi. İvrindi olayına hiç değinmeden Bigadiç’te hem CHP’lileri hem de listeye giren İyi Partilileri suçlayan Çömez, CHP Bigadiç Belediye Başkan Adayı Zafer Göksel’in listesindeki Vedat Bayraktar’ın İYİ Parti üyesi olduğunu gösteren başvuru formunu da yayınladı.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Çömez; “Dün öğleden sonra teşkilattaki bütün telefonlar kesildi ve arkadaşlarımızın hiçbirine ulaşma imkânı olmadı. Meğer bu arada kapalı kapılar arkasında ‘kirli ve gizli pazarlıklar’ yürüyormuş. Oradaki CHP yönetimi bu arkadaşlarımızla son derece kirli, çirkin Türk siyasetinde asla ve asla görülmemesi gereken bir pazarlığın içine girmişler. Telefonlar kesildi, yetki belgesi kendilerine verildi ve korkunç tezgâh kuruldu. Saat 17.00’de listeler açıklandı ki İYİ Parti’nin Bigadiç’teki eski başkanı ve üyeleri listeyi teslim etmemişler İlçe Seçim Kuruluna. Biz orada maalesef aday gösterme şansına sahip olamadık. Peki bu arada ne oldu biliyor musunuz? Bu bahsettiğimiz satın alınmış kişilerin hepsi, CHP listelerinde yerini aldılar. Ve bunu CHP’li kadrolar ile birlikte yürüttüler. Ben buradan, bu komplonun, bu tezgâhın, bu alçaklığın, bu siyasi kepazeliğin arkasında bulunan herkesi lanetle kınıyorum. Türk siyaseti bu kirli pazarlıklara dur demeli. İyi Parti kadroları iktidara geldiğinde bu kirli siyaset de temizlenecek” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ