CHP 28.Dönem 3.Sıra Kontenjan Milletvekili Adayı Burak Dalgın, DEVA Partisi İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Burak Dalgın, basın toplantısında gazeteciler ile bir araya gelerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Dalgın, yaptığı açıklamalarda her ne kadar kontenjan aday olsa dahi çalışmalarının büyük bir çoğunluğunu Balıkesir’den yürüteceğini dile getirdi.

Burak Dalgın, Balıkesir’in Ege ve Marmara bölgesinden oluştuğuna dikkat çekerek bu şehrin sorunlarını Ankara’dakilerin bilemeyeceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Burada da her şeyi Ankara’ya toplayamazsınız. İşi yerelde çözmeniz gerekiyor. Sadece Balıkesir’de bile çözülemez. Balıkesir’in Ege’si ayrı, Marmara’sı ayrı, dağlık bölgeleri ayrı. Siz bırakın Ankara’yı her şeyi Balıkesir merkezinde bize çözemezsiniz. Bu sebeple havzalara kadar inilmesi gerekiyor. Edremit’in sorununu, Sındırgı’nın meselesini Ankara’daki bir adam bilemez. Aslında mesele yerelin meselelerini yerelde çözerek bu konuyu Ankara’da doğru platformlarda dile getirmek. Türkiye’nin yönetim sistemi biraz amuda kalkmış gibi. Her şey tam tersi. Milli Eğitim Müdürü’nü Cumhurbaşkanı atıyor. Bir gariplik içerisindeyiz. Niye atıyor? Bu sistemin sıkıntılarından birisi de bu. Türkiye’nin problemleri çok karmaşık. Bunu da en iyi yerel bilir. Bu sebeple işi mümkün olduğu kadar yerele götürüp orada görmek ve çözmek gerekir diye düşünüyorum.”

 

HABER: AHMET ARZU