2019’da İYİ Parti tarafından önü kesilerek adaylığı geri çekilen Ahmet Akın’a 5 yıl sonra İYİ Parti’den bir siyasi çalım daha geldi. Genel seçim sonrası Millet İttifakı’nın dağılmasının ardından Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir işbirliği bekleyen CHP’lilerin hayalleri suya düştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elindeki en güçlü koz Turhan Çömez’i Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 65 gün kala İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tam da beklendiği gibi açıklandı.

İYİ Parti grup toplantısında Genel Başkan Meral Akşener, konuşması öncesi belediye başkan adaylarını tanıtırken, Balıkesir belediye başkan adayını açıkladı. Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Turhan Çömez'in aday olduğunu söyledi.

 

SOĞUK DUŞ ETKİSİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in elindeki en büyük kozu ve silahı olan mevcut milletvekili Turhan Çömez’i Balıkesir’de aday göstermesi en çok sol cenahta soğuk duş etkisi yarattı. Balıkesir’de süredir CHP ve İYİ Parti kurmaylarının bir araya gelerek iş birliği yapacakları söylentileri de böylece boşa düştü.

 

VEFASIZLIK!

Oysa İYİ Parti’nin 2018 seçimlerine girmesini sağlayarak bir anlamda var olmasını sağlayan 15 milletvekili transferi içinde yer alan CHP’li Ahmet Akın’a 2019’da vefasızlığın ilk örneği gösterildi. İttifak içindeki İYİ Parti’ye bırakılan Balıkesir’de adaylığı açıklanan Akın, geri çekilmek zorunda kaldı.  

Tüm bu süreç sonrası İYİ Parti ve Meral Akşener’in Akın’a vefa borcu olduğu ve ilk seçimde bu borcunu ödeyeceği konuşulurken, yapılan açıklama ve atılan adımlar bunun tam tersinin olduğunu kanıtladı.

 

TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR?

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gösterdiği Turhan Çömez, 1965 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda koruyucu ve halk sağlığı hekimi, Bandırma Devlet Hastanesi'nde acil birim hekimi, Vakıf Gureba Hastanesi'nde de genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

Daha sonra siyasete atılarak 22. Dönem AK Parti'den Balıkesir milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında partinin genel başkanının özel kalem müdürlüğünü ve danışmanlığı görevini de yürütmüştür.

8 Nisan 2008 tarihinde de 'partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle' AK Parti'den tasfiye edildi. 1 Temmuz 2008'de de Ergenekon davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Ancak İngiltere'de dil eğitimi aldığı için yakalanamadı. Bu kararın ardından İngiliz hükümetine sığınma talebinde bulunan Çömez'e 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verilmişti. 2019'da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye'ye döndü.

AK Parti eski Milletvekili Çömez, ülkeye dönmesinin ardından İyi Parti’ye katıldı siyasete geri döndü. İYİ Parti’ye katılan Çömez’in rozetini de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında takmıştı.

HABER: İLKAN TOPRAK