CHP'nin Balıkesir’de 31 Mart seçimleri için belirlediği ilçe belediye başkan adayları kesinleşti. Son Parti Meclisi’nde (PM) 8 ilçe belediye başkan adayı daha açıklanırken, listelerdeki isimler teşkilatın beklentilerini karşıladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında Balıkesir’de açıklanmayan son sekiz belediye başkan adayı belirlendi.  Açıklanan isimler dün itibariyle seçim çalışmalarına resmi olarak başladı.

 

ALTIEYLÜL VE KARESİ NETLEŞTİ

CHP’nin Balıkesir’de en fazla seçmeni bulunan Altıeylül ve Karesi ilçelerinde kimi aday göstereceği sorusu siyasi kulisleri en çok meşgul eden gündemlerden biri olmuştu. Yapılan PM toplantısı sonrası açıklanan 8 ilçe içinde yer alan Altıeylül’e ilçe eski başkanı Hakan Şehirli, Karesi’ye ise Serpil Akgül belediye başkan adayı olarak gösterildi.

 

BANDIRMA VE MANYAS’TA DEĞİŞİM

CHP’nin PM toplantısı sonrası, Altıeylül’e Hakan Şehirli, Karesi’ye Serpil Akgül, Bandırma’ya Dursun Mirza, Edremit’e Mehmet Ertaş, Havran’a Levent Gökalp, İvrindi’ye Ali Kundakçı, Manyas’a Ahmet Duru ve Savaştepe’ye ise Ali Koyuncu aday gösterildi.

CHP’nin kalesi olarak görülen Bandırma’da ise değişim yaşandı. Mevcut Belediye Başkanı Tolga Tosun’un yeniden aday gösterilmezken yerine önceki dönem Belediye Başkanlarından Dursun Mirza aday gösterildi.

Yine Manyas ilçesinde önce aday olmayacağını açıklayan ardından aday olan CHP’li Belediye Başkanı Tancan Barçin yeni dönem de aday gösterilmezken yerine Ahmet Duru başkan adayı oldu.

Öte yandan CHP Balıkesir’de bir tek Dursunbey ilçesinde aday çıkarmazken diğer ilçelerde belirlenen Belediye Başkan adaylarının isimleri şu şekilde:

  1. BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR: AHMET AKIN
  2. ALTIEYLÜL: HAKAN ŞEHİRLİ
  3. KARESİ: SERPİL AKGÜL
  4. BANDIRMA: DURSUN MİRZA
  5. EDREMİT: MEHMET ERTAŞ
  6. HAVRAN: LEVENT GÖKALP
  7. İVRİNDİ: ALİ KUNDAKÇI
  8. MANYAS: AHMET DURU
  9. SAVAŞTEPE: ALİ KOYUNCU
  10. AYVALIK: MESUT ERGİN
  11. BURHANİYE: ALİ KEMAL DEVECİLER
  12. ERDEK: BURHAN KARIŞIK
  13. GÖMEÇ: MELİH BAĞCI
  14. SINDIRGI: SERKAN SAK
  15. BALYA: ORHAN GAGA
  16. BİGADİÇ: ZAFER GÖKSEL
  17. DURSUNBEY: ZEKERİYA OKTAY (CHP ve İYİ Parti Dursunbey ilçesinde Saadet Partisi adayını destekleme kararı aldı)
  18. MARMARA: AYDIN DİNÇER
  19.  GÖNEN: İBRAHİM PALAZ
  20. KEPSUT: OĞUZ ARSLAN
  21. SUSURLUK: H. YILDIRIM SEMİZEL

HABER: İLKAN TOPRAK