AK Parti önceki dönem meclis üyesi ve AK Parti Edremit eski İlçe Başkanı Murat Tuna, partisinin Balıkesir’deki üst düzey isimlerini topa tuttu. Tuna, açıklamasında Milletvekilleri Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Balıkesir Koordinatörü Şahin Tin, İl Başkanı Mehmet Aydemir ve Büyükşehir Belediye önceki Başkanı Yücel Yılmaz’ı partinin kamburları olarak ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye hala bağlı olduğunu hatırlatan Murat Tuna, adı geçen isimlerin partiye zarar verdiğini bu sözleri ise kendisinin değil halkın her alanda ve her fırsatta dile getirdiğini söyledi.

“BU KAMBURLAR OLDUKÇA  BALIKESİR KAYBETMEYE MAHKUM”

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Edremit İlçe Başkanlığından istifa eden Murat Tuna, yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Aktif siyaset yaptığı dönemde sık sık gündemi belirleyen Tuna’nın bu kez hedefinde CHP değil tam tersine kendi partisinin milletvekilleri ve il başkanı vardı.

AK Parti’nin Balıkesir’deki önemli isimlerini işaret ederek “Balıkesir’in kamburları” açıklamasını yapan Tuna; Gazeteci İlkan Toprak ile yaptığı özel görüşmede konuyla ilgili şunları söyledi: “Bunları söylememin bir nedeni var. Bu sözleri benden ziyade sokakta halk söylüyor.  Milletvekili Mustafa Canbey, körfez bölgesinden sorumlu Körfeze gelmiyor. Genel Başkan Yardımcısı Belgin hanım sırça köşkten inmiyor. Bürokrasi elindeki sopayla partiliye, vatandaşa vuruyor. 31 Mart seçimlerini kaybeden Yücel Yılmaz’ı CHP’liler zehirledi, oda zehirlendi. CHP’liler Yücel Başkan’a “sen başarılısın, sen kazanırsın” dediler oda bunlara inandı. Yerel seçimlerde yanlış adaylarla yola çıkıldı.

Birilerinin egoları yüksek ya da gelecek hesapları olabilir ben bunları bilemem ben sadece vatandaşın sesini iletiyorum. Ben hala Cumhurbaşkanımızın yanında, partimizin bir neferiyim. Bazı yanlışları, suçları bilip de söylemek suçu işlemek kadar yanlıştır. Bugün vatandaş Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Şahin Tin, Mehmet Aydemir ve Yücel Yılmaz’ın yanlışlar yaptığını söylüyor. Maden bu konuşuluyo ve söyleniyor bu isimler AK Parti’nin Balıkesir’deki kamburlarıdır. AK Parti bunlardan kurtulmadıkça Balıkesir’de kaybetmeye mahkumdur” dedi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK