Balıkesir’de 31 Mart 2024 yerel yönetim seçimlerine aylar kala aday adayları bir bir meydana inmeye başladı.

2024 yılı Mart ayının sonunda gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi siyasi arena ısınmaya başladı. Seçim startını veren siyasi partilerde aday adaylıkları için başvurular tüm hızıyla sürüyor.

 

AK PARTİ’DE İSİMLER BELLİ OLUYOR

Aday adaylığı başvurusunda en büyük ilgi her zaman olduğu gibi iktidar partisi AK Parti’de. AK Parti’de merkez Altıeylül ve Karesi ilçeleri başta olmak üzere ilçelere şimdiden birçok isim aday adaylığına başvurusunu yaptı. Aday adayları içinde bazı isimler seçilemeyeceğini bilmelerine rağmen kendilerini parti ve çevrelerinde görünür kılmak ve ikballeri için adaylık başvurusu yaptığı görülmekte.

Öte yandan aday adaylık sürecinin 17 Kasım’dan 22 Kasım’a uzatılmasıyla birlikte siyasi hareketliliğin bu hafta zirve yapması bekleniyor.

 

MHP’DE HAREKETLİLİK

Cumhur İttifakı’nın bir diğer paydaşı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nde de heyecan başladı. Genel Merkezler boyutunda yapılacak ittifak görüşmeleri, il ve ilçe bazında yapılacak paylaşımlar sonrası adaylık başvuruları hız kazanacak. Bu sebeple MHP’de henüz resmi anlamda kimse sahaya çıkmazken herkes genelmezden gelecek tavrı bekliyor. MHP’de başvuru süreleri ise 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde yapılacak. Balıkesir MHP’de yakın zamanda hareketli günlerin yaşanacağı şimdiden gözleniyor.

 

CHP’DE GÖZLER MYK’DA

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise 31 Mart’ta yapılacak olan seçim kapsamında sessizlik yaşanıyor. Bugün toplanacak MYK’da seçim takvimi net bir şekilde belirlenecek. Sürecin belirlenmesiyle birlikte sahaya çıkacak olan aday adayları başvurularını yapmaya başlayacak. CHP kanadında en çok merak edilen isimler ise her zaman olduğu gibi mevcut belediye başkanları ile milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı sona eren Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olamayacağı.

 

HABER: İLKAN TOPRAK