İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Op. Dr. Turhan Çömez İYİ Parti Balıkesir Aday tanıtım toplantısında konuştu. Çömez konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin siyasi tutumunu hazmedemediğini söyledi.

İYİ Parti Balıkesir birinci sıra milletvekili adayı ve İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Op. Dr. Turhan Çömez İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Aday Tanıtım toplantısında 2002 seçimlerinde kullandığı “Bir devir kapanıyor bir devir açılıyor” sözüyle ilgili konuştu.

Aday Çömez konuyla ilgili “O dönemin şartları değişti o dönemde siyasete büyük hayal ve umutla girdim. Fakat daha yolun başında zamanın iktidarı ve Erdoğan ile kavga etmeye başladık ve yollarımız ayrıldı. 5 yıllık siyasi hayatım çok ciddi çalışmalarla geçti. Ancak benim etik anlayışıma göre bir partiden seçilmişseniz, demokratik mücadelenizi son güne kadar o partide verirsiniz. 1 Mart Teskeresi için tek başıma mücadele ettim ve üç oy ile geçilmedi. Dış politikada çok büyük yanlışlıkların önüne geçtim. Yolsuzluklarla ilgili çok ciddi mücadeleler verdim. O parti içerisinde verebileceğim maksimum mücadeleyi verdim ve dönemimin sonunda artık bu anlayışla siyasi yolculuk yapmak mümkün değildir diyerek yollarımı ayırdım. Ardından 12 yıllık büyük bir haksızlık, büyük bir zulüm, büyük bir kin ve saldırı altında kaldım. Sayın Erdoğan hala benim siyasi tutumumu hazmedememiş olsa gerek, Dünyada 2 tane hekimlik diploması olan nadir insan vardır buna rağmen geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında direk beni hedef alarak “Doktor müsfettesi” diyerek bana hakaret etti bende gerekli cevabı verdim kendisine. Bir devir kapanıyor 21 yıllık ucube sistem ve yolsuzluk düzeni, bir tek adam düzeni artık tarihin karanlık sayfalarına gömülüyor” dedi. 

 

HABER: AHMET ARZU