CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından alternatif kutlama programı düzenlendi.

Balıkesir Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Valilik tarafından düzenlenen törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı, alternatif kutlama programı düzenledi. Törene çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Alternatif törende konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve diğer tüm ulusal bayramları coşku içerisinde kutlamaya devam edeceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusumuzun gönlündeki yerini bilmeyenlere, anlamayanlara, ulusal bayramlarımızı tarihteki başka zaferlerle eş tutmaya çalışanlara ve başta 30 Ağustos Zaferi olmak üzere cumhuriyet tarihimizin önemli günlerini umursamayanlara, tüm bu tutum ve davranışlarına rağmen ulusumuzun bütün çoğunluğuyla zafer bayramlarımızı ve ulusal bayramlarımızı coşku içinde kutladık. Bundan böyle de kutlamaya devam edeceğiz. 30 Ağustos sadece bir askeri bayram değildir. 30 Ağustos; 23 Ağustos’ta başlayan ve 9 Eylül’de emperyalistlerin denize dökülmesiyle sona eren büyük yürüyüşün zafer tacıdır. 30 Ağustos; cephede askeri mermisiz bırakmayan, düşmanın üzerine yürüyen kadınların bayramıdır. 30 Ağustos, cephede can veren gençlerin bayramıdır.”

YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Sözlerinin sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri anan Başkan Köybaşı: “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da başlatılan aydınlanma ve kurtuluş yürüyüşü büyük destan yazılarak 30 Ağustos’ta tüm ezilen ve ezilmek istenen milletlere örnek olacak bir başarıyla sonuçlanmış ve cumhuriyete giden yol açılmıştır. Bugün yurdumuzda başımız dik, özgür, bağımsız bireyler olarak yaşıyorsak, bunu kanları, canları pahasına bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa ve silah arkadaşları ile binlerce şehitlerimize borçluyuz. Hep birlikte onlara saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

CHP’Lİ SARI İKTİDARI UNUTMADI

Alternatif törende konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti iktidarını eleştirmeyi ihmal etmedi. Sarı: “30 Ağustos’ta bu zaferin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Dumlupınar’da başlattığı büyük taarruzla toplumdaki genci, yaşlısı, kadını, çocuğu seferberlik ilan etmiş, o yokluklara rağmen bir tarih yazmıştır. O zamanlarda ordu yok dendiğinde Atatürk bulunur demiş, para yok dendiğinde bulunur demiş. O gün kurulan zafer, 102’nci yılını kutladığımız bugünlere bizi taşıdı. Ama geldiğimiz gün itibariyle; emperyalizmin emelleri ülkemizin üzerinde hala devam ediyor. Aradan 100 yıl geçse de bu mücadele Kazdağları’nda, Madra Dağları’nda devam ediyor. Ovalarımızda maden şirketleriyle, limanlarımızda, bankalarımızda emperyalizmin işgalleri devam ediyor. Bu işgalle işbirliği yapan da şuanda iktidarda olan zihniyettir. O sebeple işte bizim kurtuluş mücadelemiz 100 yıldan beridir devam etmektedir. Bugün iktidara karşı yine bir araya geleceğiz, bu işgalci anlayışa teslim olan o günün iktidarıyla, bugünün iktidarı arasında bir fark yoktur. Paraya, güce teslim olan değil; milletine, geleceğine, cumhuriyetine, demokrasisine, laikliğe inanan kadroların birlikte mücadelesiyle yeni bir tarih yazmak üzere 100’üncü yılımızda yeni bir başlangıç yapıyoruz. O tarih değişecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan ve emperyalizme karşı başkaldıran o ruh bugün sizlerin yüreğinde, sokaklarda, Türkiye’nin dört bir yanında yaşıyor. O ruhu tekrardan canlandırıyor, tam bağımsız Türkiye’yi yeniden kazanıyoruz” diye söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından program, Atatürk Heykeli önüne çelenk bırakılmasıyla son buldu.

HABER: BUSE ASLAN