Ak Parti’den Balıkesir İl Başkanlığı düzenlediği görkemli bir törenle 28. Dönem milletvekili adaylarını tanıttı.

9 Nisan Pazar günü aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na ileten AK Parti önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye geneli adaylarını tanıttı.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığı dün de düzenlediği organizasyonla Balıkesir adaylarını teşkilat mensupları ve vatandaşlarla buluşturdu.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını düzenlediği program kapsamında milletvekili adayları açılan dev Türk bayrağı eşliğinde kalabalık bir partili grupla birlikte Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden Şeyh Lütfullah Camii önündeki meydana geldi.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ın selamlama konuşması ve milletvekili adaylarının kendilerini tanıtmasıyla devam etti.

 

“SEFERE ÇIKIYORUZ”

İl Başkanı Başaran konuşmasında; seçimin son düzlüğüne girildiğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti milletvekili adaylarına destek istedi. Başaran; “Türkiye yüzyılı için doğru zaman doğru adam mottosuyla, Türkiye için en doğrusu AK Parti sloganıyla yola çıktık.  Sizerin destekleri ile haktan ve hakikatten yol yürüyecek bu arkadaşlarımız kendilerini sizlere tanıtacaklar rabbim kendilerini muvaffak etsin. Allah’ın izniyle biz sefere çıkıyoruz. Sefer Allah’tan destek hepinizden” dedi.

 

BİZİM ODAK NOKTAMIZ VATAN, BAYRAK, DEVLET,

İSTİKLAL, İSTİKBAL, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Daha sonra sırasıyla AK Parti Balıkesir milletvekili adayları Fatih Güngör, Eşref Uslu, Ahmet Gür, Mehmet Aydemir, Pakize Mutlu Aydemir, Ali Taylan Öztaylan, Mustafa Canbey, İsmail Ok ve son olarak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, birer konuşma yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle seçime üzgün bir dönemde girdiklerini söyledi. Yaraların devlet-millet el ele kenetlenerek sarılacağını belirten Uygur, 5 yıllık dönemde Kovid-19 pandemi, yangılar ve seller ile karşı karşıya kalındığını hatırlattı. Genel Başkan Yardımcısı Uygur sözlerini şu şekilde sürdürdü: “2001 yılında sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ilk yola çıktığımızda Cumhurbaşkanımız ne demişti artık yeter söz de karar da milletin demişti. Milletin içinden çıkan bir dava hareketi olarak, milletimizin Cumhurbaşkanımıza ve AK davamıza sahip çıkmasıyla geçtiğimiz 21 yıllık süreç içerisinde Türkiye’ye en büyük eserleri ve hizmetleri kazandırdık. Eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneklerini hayata geçirdik. Demokratik anlamda, hak ve özgürlükler anlamında en büyük reformları hayata geçirdik. Kısa süre içerisinde küresel vesayet odaklarını onların Türkiye’deki uzantılarını, bütün kumpaslarına, tuzaklarına rağmen milletimiz bizden desteğini eksik etmedi. Her zaman liderine, Cumhurbaşkanına ve demokrasiye sahip çıktı. 20 yıldır biz açık ara iktidarız, açık ara öndeyiz,  açık ara milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. İşte yine kritik bir süreçteyiz karşımızda millet ittifakı var. Biz neredeyse Cumhur İttifakındayız. Bizim odak noktamız vatan, bayrak, devlet, istiklal, istikbal, büyük ve güçlü Türkiye.  

Bizim odak noktamız terörle mücadele yerli ve milli savunma sanayi. Karşıdaki millet ittifakının odak noktası ne hanım efendi demişti kumar masasında da noter masasın da da olmayacağız demişti. Ne oldu 2 gün sonra kumar masası, noter masası dediği o masaya oturdu. En baştan beri 6+1 dedik. Masanın altındaki çıksın dedik masaya geri oturduktan sonra masanın altındaki çıktı. ‘Kapılı kapılar ardında konuştuklarımızı Kılıçdaroğlu açıklasın’ dedi. Peki ne konuştular ‘bu bir seçim değil sistem değişikliği olacak’ dediler. Peki ne dediler ‘Öcalan’a, Selahattin Demirtaş’a FETÖ’ye özgürlük’ dediler. ‘Onları serbest bırakacağız’ dediler.

Millet İttifakı pazarlıkların İttifakı. Cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları ve bakanlıkların pazarlığının yapıldığı bir ittifak ve bunlar milletimizin gözünde ceyran ediyor. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta milletimiz her zamanki ferasetini gösterip Türkiye’nin umudu olan masum coğrafyaların umudu olan büyük ve güçlü Türkiye yolunda milletinin desteğini alarak yoluna devam eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakından desteğini esirgemeyecektir” dedi.

 

HABER: AHMET ARZU