Son dönemde üzerine ölü toprağı serpilen AK Parti’de deyim yerindeyse yaprak kımıldamıyor. Partinin görünen tek ismi ise Milletvekili Mustafa Canbey. Gerek mecliste gerek sahada yaptığı çalışmalar ile AK Parti’yi Balıkesir’de sırtlayan Canbey, partililerinde, Balıkesirlilerinde AK Parti dendiğinde yüzünü gördüğü, sesini duyduğu tek isim olmaya başladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti’de sahada yüzü görülen tek isim haline geldi. Partiyi Balıkesir’de adeta sırtlayan Canbey, bir yandan Balıkesir’i meclis temsil ederken diğer yandan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili görevi nedeniyle ülkemizi de yurtdışında da temsil ediyor.

Partililerin yanı sıra Balıkesirlilerin AK Parti dendiğinde akla ilk gelen isim haline geldiği Canbey, parti içi ve il genelindeki aktif çalışmasıyla Balıkesir’de adeta kafasını kuma gömen partiyi yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışma yapıyor.

ADIM ATTIĞI YERE MÜJDE VERİYOR

Öte yandan yaptığı ilçe ziyaretlerinde, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, ilçeyi müjdelere boğuyor.  Çalışmalarına örnek vermek gerekirse Canbey, ziyaret ettiği Burhaniye ilçesinde; Küçük Sanayi Sitesi, 6 bin metrekarelik alana yapılacak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi, 27 dönüm üzerinde bulunan stadyum yerine altına otopark ve millet bahçesi projelerinin müjdesini verdi.

Bilindiği üzere Çağış Kampüsünü de geçmişte ziyaret eden Canbey, 1316 kişilik yurt müjdesini vermişti. Yurdun inşaatı tamamlandı ve bugün aktif olarak faaliyet gösteriyor.

İvrindi ilçesindeki ziyaretlerinde ise Canbey, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve İvrindi Gençlik Merkezi’nin yapılacağını duyurdu.

Armutalan Dere Islah çalışmalarını başlattı ve bugün bu çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı.

Karabeyler Mahallesi’nde tarımsal sulama kanalı yenilenmesi ve kapalı boru sistemine geçilmesi müjdesini verdi ve burada proje çalışmalarına başlandı.

Canbey; İvrindi, Burhaniye ve Susurluk Devlet Hastanelerinin yapımının müjdesini vermişti. Bu hastaneler tamamlandı ve şu anda hepsi aktif olarak vatandaşlara hizmet veriyor.

Edremit ilçesinde de öğrenci yurdu yapımı müjdesini vermişti Canbey, buradaki inşaat çalışmalarında da yüzde 90’a gelindi.

Yine yakın zamanda duyurduğu Balıkesir Devlet Hastanesi için ek bina projesinde inşaat aşamasına geçildi, şuanda ek bina yapımı sürüyor.

Bunlar, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki verdiği müjdelerden sadece birkaçı.

Hayata geçirdiği proje ve verdiği müjdelerin yanı sıra ilçe ilçe gezerek kırsal mahallelerdeki vatandaşlarla da buluşan Canbey, vatandaşların taleplerini yerinde dinliyor. Devletin elinin her yere uzandığının en büyük kanıtlarından birisi olan Milletvekili Canbey, şehrin en ücra mahallesindeki sorunları biliyor, yerinde inceliyor ve çözüme kavuşturuyor.

VATANDAŞ KÖPRÜ İSTEDİ

CANBEY YAPTI

Bu ziyaretlerine de örnek verecek olursak, geçtiğimiz günlerde Altıeylül ilçesine bağlı Balıklı Mahallesi’ni ziyaret eden Milletvekili Canbey, Muhtar Yahya Küçük ile birlikte mahalle sakinleriyle görüştü. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Canbey, vatandaşların talepleri arasında yer alan köprü projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.

SADECE BALIKESİR’İ DEĞİL

ÜLKEMİZİ DE TEMSİL EDİYOR

Balıkesir’i mecliste temsil etmesinin yanı sıra ülkemizi de çeşitli ülkelerde temsil eden Milletvekili Canbey, son olarak, AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, Oslo’da düzenlenen Avrupa Parlamenter Teknoloji Değerlendirme Ağı (EPTA) - Yapay Zeka ve Demokrasi Konferansı’na katıldı.

Konferans, dijital dönüşüm ve yapay zeka teknolojilerinin demokratik süreçler üzerindeki etkilerini ele almak amacıyla yapıldı. Milletvekili Canbey, burada, geleceğin teknolojilerinin siyaset üzerindeki etkilerini değerlendirdiklerini belirtti.

HABER: BUSE ASLAN