Düğün sezonunun yaklaşmasıyla hareketliliğin arttığı mobilya sektöründe esnafın yüzü gülüyor. Balıkesir’de mobilya sektörüyle uğraşan esnaflar, vatandaşlara yeni zamlar gelmeden önce alışverişlerini tamamlamaları konusunda uyardı.

Yaz mevsiminin gelmesi havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da başlıyor. Evlenecek çiftlerin ev düzme hazırlığında ilk ve en önemli alışverişlerinden birisi de mobilya. Balıkesir’de İpek Mobilya Bayisi yöneticisi Arhan Anıl Dink, vatandaşları iyi bir mobilya almaları konusunda uyarıyor. Kaliteli bir mobilyanın 30 yıl kadar gittiğini belirten Anıl Dink, kalitesiz ürünlerin 1 yıl kadar süre içerisinde yıprandığını söyledi. Arhan Anıl Dink mobilya alacaklara şu tavsiyelerde bulundu: “Mobilya seçerken ilk önce rahatlığına dikkat edilmesi gerekiyor. Taş gibi sert sünger ürünler alınmamalı. Piyasadaki çoğu ürünler bu şekilde sert oluyor. Ancak markalar daha yumuşak ürünler üretip satıyor. Bunun dışında mobilyaların uzun ömürlü olmasını istiyorsak mutlaka kasalı çelik profil olanları almak gerekiyor. Kumaşların da leke tutmaması lazım. Ayrıca ayakların da yüksek olması gerekiyor. Çünkü günümüzde artık robot süpürgeler kullanılıyor. Normal süpürgelerin artık devri kapanmaya başladı. Çekyat konusunda ise mutlaka yaylı olması gerekiyor. Bu da uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Bir ürün ağırsa kalitelidir. Ürün ağır değilse iyi değildir. Mobilya seçimlerinde bahsettiğim bu hususları dikkate alırsak daha uzun ömürlü mobilyalara sahip olabiliriz. İyi bir markadan iyi bir ürün aldığınız zaman zaten mobilyanın ömrü de 20-30 yıl arasında oluyor. 6 ayda 1 yılda mobilyalar bozulmaz. Ancak kötü ürün 6 ayda çöker. Mobilya alınırken daha ucuz diye ne olduğu belli olmayan mobilyalara yönelmeyin. İyi yerden alırsanız eğer uzun yıllar kullanabilirsiniz.”

DÜĞÜNCÜLER ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Yaz mevsimlerinin gelmesiyle düğün sezonunun da açıldığını aktaran İpek Mobilya Bayi Yöneticisi Fatma Dink, yaptığı açıklamalarda düğüncülerden dolayı işlerinin iyi olduğunu belirtti. Fatma Dink, pandeminin de sona ermesiyle geçtiğimiz yıllara nazaran bu yılın çok daha güzel ilerlediğini söyledi.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle vatandaşların alım gücünün düştüğünü ancak en uygun fiyatlarla vatandaşlara yeni mobilyalar vermenin çabasında olduğunu dile getiren Fatma Dink: “Ekonomik sıkıntılar malum. Vatandaşlarımızın alım gücü şuanda pek iyi değil. Bu sebeple de müşterilerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mobilyalarımızda yaptığımız indirimler ve anlaşmalı olduğumuz bankalar ile müşterilerimize en iyi ürünleri en uygun fiyattan ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu şekilde de müşterilerimizin alım gücünü arttırıyoruz. Ürünlerimizde bir takım zamlanmalar oldu. Her şeye zam geldi. Geçen sezona göre fiyatlarımız evet arttı ama alım gücü de bir taraftan canlandı. Biz hiçbir müşterimizi yormuyoruz. Güzel fiyat politikasını yakalayarak onları mağdur etmemeye çalışıyoruz. Ki bu sektörde de en güzel fiyat veren firmalardan birisiyiz” diye konuştu.

MOBİLYA ALMANIN TAM ZAMANI

Açıklamalarının devamında mobilya almanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Fatma Dink, mobilyalara her geçen gün zam geldiğini söyledi. Fatma Dink: “Mobilya almanın bence şuanda tam zamanı. Çünkü önümüzü göremiyoruz. Her an her şey değişebiliyor. Fiyatlarımız da aşağı yönde değil de yukarı yönde ilerlediği için bundan sonra fiyatların ne olacağını bilemiyoruz. Hammaddeye sürekli zam geliyor. Bundan dolayı fiyatlar artıyor. Önceden mobilyaya 3 ayda bir zam gelirken şuanda 15-20 günde yeni zamlar geliyor. Mobilya almak isteyen vatandaşlarımıza ellerini çabuk tutmasını tavsiye ediyorum. Çünkü şuanda mobilya almanın tam zamanı” diye konuşarak sözlerini noktaladı.  

Haber: UMUT SAYAN

 




KAYNAK: İHA