Bandırma Belediyesi Kurban Pazarı’nda ilk kurbanlıklar satılmaya başlandı. Küçükbaş kurbanlık fiyatları 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor.

Bandırma Belediyesi Kurban Pazarı’nda hareketlilik başladı. Şimdilik sadece küçükbaş kurbanlık bulunan Kurban Pazarı’nda ilk satışlar da gerçekleştiriliyor. Küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişirken, geçen seneye oranla %100’e yakın fiyat artışı olduğu belirtiliyor. Konu ile ilgili röportaj yaptığımız Besici Fatih Tezen, maliyetlerin çok arttığını, bunun da fiyatlara yansıdığını belirtti.

Fatih Tezen, “Maliyetlerimiz bu sene çok ağır. Yemin çuvalı 385 lira oldu. Buna Elektrik, personel maliyeti gibi diğer girdiler de eklenince otomatikman kurbanlık fiyatları da arttı. Diğer taraftan tabi vatandaşın alım gücünde de sıkıntı var. Geçen seneye göre kıyaslarsak %100’ yakın bir fiyat artışı var. Yeme bakarsak, yemde %200’lük bir fiyat artışı var,” dedi.

Vatandaşlara yardımcı olmak için fiyatları ellerinden geldiğince düşük tutup kardan zarar ederek satış yaptıklarını ifade eden Fatih Tezen, “Bizim tabi ki sabit müşterilerimiz de var. Bu yüzden satışlarımız Allah’a şükür güzel gidiyor. Şu an 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında küçükbaş kurbanlık alınabilir. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz,” diye konuştu.  




KAYNAK: İHA