Tarım ve Hayvancılık ile kendinden sıklıkla söz ettiren bir ilçe olan İvrindi, yeni yapılan sanayi alanları ile yükselen ve sanayileşen kent anlamında da adından söz ettirecek.

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde iki farklı kısma ayrılan alanda ve 7 parselden oluşan yaklaşık 67.000 metre karelik yüz ölçüme sahip orta ölçekli sanayi alanı ile yaklaşık 21.600 metre kare yüz ölçüme sahip küçük ölçekli sanayi sitesi parselleri İvrindi Belediyesi tarafından satışa çıkarılıyor.

Bu bağlamda İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ilçede küçük ve orta ölçekli sanayi alanlarının kurulum ve yapım aşamalarına öncülük ediyor.

 

İLÇEDE KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ

SANAYİ ALANI KURULACAK

İvrindi’nin gelişimi için Balıkesir- Çanakkale yol güzergahında yapılan yatırımlar ile gelişen sanayinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “İlçemiz her yönüyle gelişen ve gelişmeye de devam etmeye açık bir bölge. Lokasyon itibari ile çok güzel konumda yer alıyoruz. 2019 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz gibi ilçemizin Balıkesir - Edremit ana yol güzergahına taşınarak bulunduğu konumu değerlendirmesi sözümüzü yerine getirmemize çok az kaldı. 2019 yılından beri mücadelesini verdiğimiz ve resmî prosedürleri an be an takip ettiğimiz projemizin nihayete ermesi ilçeyi adeta bayram havasına çevirdi. İçerisine minimum 2000 kişiye istihdam sağlayacak 7 adet orta ölçekli sanayi parseli ile ilçe esnaflarına ve dıştan gelen talepleri fazlasıyla karşılayabilecek küçük ölçekli sanayi dükkanları inşa edeceğiz. Bu mutluluk verici projemiz hem ilçemizin gelişimini ciddi manada etkileyecek hem de kendinden söz ettirecek” dedi.

 

MİNİMUM 2000 KİŞİYE İŞ KAPISI

Hayata geçecek projenin istihdam anlamında çok önemli olduğuna değinen Başkan Cengiz “ Seçim sürecinde ilçe halkının bizden en büyük beklentilerinden biri de istihdam alanları yaratılmasıydı. Hep bu doğrultuda ilçeye yatırımcıları çekme gayretinde olduk. Gerek çilek fabrikasının kurulması gerekse çuval fabrikası ile istihdam anlamında girişimler gerçekleştirdik. Ama ciddi manada yatırımcı çekmek ve fabrika alanları oluşturmak biraz zaman alan bir iş. Bizler 2019 yılından bu yana bu anı bekledik bunun için uğraştık. İstihdam alanlarının yaratılması ve işsizlik oranını minimize etmek için ilçemiz orta ölçekli sanayi alanına, 7 adet fabrika kapasiteli yeni iş sahası kazandırdık. Bu alanlara inşa edilecek fabrikalar ile birlikte ilçemizde minimum 2000 kişiye iş alanları yaratmış olacağız. Bununla birlikte küçük ölçekli sanayi alanlarına da hem mevcut esnafımıza yönelik hem de yeni iş sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza yönelik sanayi dükkanları kazandıracağız. Dışarıdan gelip de ilçemiz sanayi alanında dükkan açma talebi olanların da taleplerini karşılama yönünde adımlar atacağız. Göç veren değil göç alan bir İlçe olması yönünde attığımız bu adımla kurulacak Yeni Sanayi Alanı’nın ilçemiz ve hemşehrilerimiz başta olmak üzere Balıkesir’imize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyor, yatırımcılarımızı güzel ilçemiz İvrindi’ye davet ediyorum” şeklinde konuştu.




KAYNAK: İHA