TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği, iklim değişikliğine hakkında düzenlenen etkinlikte ayrıca iklim değişikliği ile göç arasındaki ilişkiye dikkat çekildi.

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği, Karesi AVM toplantı salonunda İklim Deşişikliği Sunumu ve Belgesel Gösterimi gerçekleştirdi.

Etkinliğe; İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, CHP Altıeylül Meclis üyesi Ayhan Öztürk, İYİ Parti Karesi Meclis üyesi M.Recai Yıldırım, Mimarlar Odası Başkanı E. Betül Dikici, ADD Balıkesir Şubesi Başkanı A. Turan Güneş, Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice Torcu Koç, Prof. Dr. Abdullah Soykan, Dç. Dr. Arman Zafer Yalçın, ve çok sayıda doğa dostu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Onursal Başkan Hayrettin Karaca’nın ‘’Kulağımıza küpe olan sözleri’’ yayınlandı. TEMA gönüllüsü Gül Dinçer, Sevgi Atak, ve Çiğdem Göçer iklim değişikliği ile ilgili sunum yaptı. Sunum ardından Türkiye’de eş zamanlı olarak saat 20.00 de İklim Arafı belgeseli izlendi. İklim değişikliği ile göç arasındaki ilişkiye dikkat çekildi.

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter etkinlik sonunda katılımcılara teşekkürlerini sundu. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 




KAYNAK: İHA