Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçim vaadi olan, sosyal yardımlar için kullanılacak ‘10 NUMARA KART’ için ilk resmi adım atıldı ve Başkan Akın, 10 numara kartı hayata geçirmek için Büyükşehir Belediye Meclisinden yetki aldı.

CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesi en önemli seçim vaatlerinden biri olan ‘10 NUMARA KART’ için düğmeye basıldı.

Sosyal yardımların adil bir şekilde yapılmasını sağlayacak ve Balıkesir’de genç, yaşlı, 7'den 77'ye herkesin cebinde olacak 10 numara kart konusu Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün yapılan Temmuz ayı ilk toplantısında günde geldi.

Meclisin beşinci gündem maddesinde yer alan konuya göre; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sosyal, yardım ve değerlendirme kurulu komisyonu tarafından yardım yapılması uygun görülen vatandaşların ödemeleri 10 Numara Kart (Yakın Kart) yapılmaya başlanılacak. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a banka ile protokol imzalama yetkisi verilmesi görüşüldü. Mecliste okunan yetki verilmesi konusundaki madde daha sonra oy birliği ile kabul edildi.

10 NUMARA KART ihtiyaç sahipleri yanı sıra üniversite öğrencilerinin kullanabileceği bir hale destek haline getirilecek.

Başkan Ahmet Akın’ın meclisten aldığı yetki ile birlikte 10 numara kart için ilk resmi adım da atılmış oldu.

 

 

HABER: İLKAN TOPRAK