Son zamanlarda artan nakliye firmaları rekabeti de beraberinde getirdi. Balıkesir Nazar Nakliyat Sahibi Birol Birer, ev taşıyacak vatandaşlara mağdur olmamaları için güvenilir nakliye firmalarını tercih etmeleri konusunda tavsiyeler verdi.

Evden eve taşımacılık yapmak isteyen bazı firmalar; K3 belgesinin gereksinimlerini karşılayamayınca çözümü belgeyi kiralamakla buldu. Kiralık belgeler ile evden eve taşımacılık yapan firmaların hem sektörü hem de vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çeken Balıkesir Nazar Nakliyat Sahibi Birol Birer; yaptığı açıklamalarda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Evden eve taşımacılık yapmak için K3 belgesinin gerekli olduğunu ve K3 belgesinin gereksinimlerini karşılayamayan bazı işletmelerin bu belgeyi kiralayarak bu işi yaptığını dile getiren Birer; kiralık belge ile sektörün günden güne kötüye gittiğini söyledi.

Birer: “K3 belgesini anlatarak başlayan Birer: “Evden eve nakliyat işi yapabilmeniz için K3 belgenizin olması gerekiyor. Bu belge de 35 tonu geçebilirseniz veriliyor. Ama şuanda bazı nakliye firmaları bu belgenin istediği gereksinimleri karşılayamıyor. Böyle olunca da adam gidiyor arabayı alıyor, belgeyi başka bir yerden kiralıyor ve nakliyatçı oluyor. Bu da bizim piyasamızı olumsuz etkiliyor. Yani kısacası bu belge kiralama ile firmaların işi yavaş yavaş bitmeye başladı” dedi.

 

KİRALIK BELGE İLE İŞLER YARI YARIYA DÜŞTÜ

Belge kiralayarak bu sektöre adım atan firmalar nedeniyle kendilerinin işlerinin yarı yarıya düştüğünü aktaran Birer, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şimdi bizim için sezon açıldı. Polislerimiz komutanlarımız, yeni evleneneler hep taşınıyor. Balıkesir özelinde geçtiğimiz dönemlerde bu aylarda evrakı bulunan resmi firmaların yüzde 80’lik bir yoğunluğu vardı. Fakat bu yoğunluk şimdi yüzde 40’lara kadar düştü. Şuan tüm firmaların iş yetiştirememesi lazım. Fakat korsanlar da işin içine dahil olunca durum böyle oluyor. Korsan firmaların herhangi bir ofis kirası, çalışanların sigortası gibi maddi dertleri olmadığından daha az fiyat verebiliyorlar.”

Son olarak Balıkesir Nazar Nakliyat Sahibi Birol Birer, evini taşımak isteyen vatandaşlara güvenilir, referansı olan ve gerçek anlamda ev taşıma işi yapan firmaları tercih etmelerini istedi.

 

HABER: BUSE ASLAN