1. Haberler
  2. Manşetler
  3. “DÜNYAYA BİR NEFESLE GELİYORUZ, BİR NEFESLE GİDİYORUZ”

“DÜNYAYA BİR NEFESLE GELİYORUZ, BİR NEFESLE GİDİYORUZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL

Doğru nefesin insan hayatını tümden etkilediğini söyleyen Nefes Koçu Hatice Çağaptay, verdiği eğitimlerle binlerce insanın hayatına dokunurken, insanlara verdiği eğitimlerle yoluna emin adımlarla ilerliyor. www.balikesbirlikgazetesi.com Yazı İşleri Müdürü Buse Aslan’a verdiği eğitimlerden bahseden Çağaptay; “Körfezde 6 yıldan beri profesyonel nefes yaşam koçuyum, eğitimler veriyorum. Aynı zamanda halk eğitim kursları yapıyorum. Büyük şehir belediyesine bağlı gençlik spor kongre merkezi var Edremit’te orada halk eğitim kurslarım var onun yanında geçen ay Havran da yaptım belediye çalışanlarıyla nefes çalışmaları, kişisel gelişim çalışmaları yaptım.

Yeni bir kursum da planlanıyor önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacağız. Sivil toplum kuruluşlarının çeşitli faaliyetler ve etkinlikler yaptığında davet ettiğinde onlara da katılıyorum, gönüllü olarak katkı sağlamaya çalışıyorum. Ben 6 yıldan beridir körfezde Kuzey Ege’de gönüllü çalışmalarımla, halk eğitim kurslarımla insanların gönüllerine dokunmaya, kelebek etkisiyle çalışmalarıma devam ediyorum” dedi.

“AMACIM İNSANLARIN HAYATINA FAYDA SAĞLAMAK”

Nefes Koçu Hatice Çağaptay, verdikleri kurslarının en büyük kazancı insanlarla dokunmak ve insanlara fayda sağlamak olduğunu söyledi. İnsanın dünyaya gelirken bir nefesle gelip bir nefesle gittiklerini sözlerine ekleyen Çağaptay; “Bu nefesi ne kadar iyi tutarsak şifasından faydalanırsak o kadar çok hayatta yolunda gitmeyen şeylerin yolunda gittiğini fark ediyoruz. Aslında hayatta bizi nefes yönetiyor, duygularımız, öğretilmiş çaresizliklerimiz hepsinin sonradan nefesten geçtiğini fark ediyoruz ve nefesini serbest bırakmayı, nefesiyle özgür olmayı seçenler bu farkındalığı anlıyor.

Hayatımızda yolunda gitmeyen, ailemizle ya da ilişkilerimizde yaşadığımız sorunlarda her şeyde nefesi dengeye getirdiğimizde iyileştiğini fark ediyoruz. Bazı konularda cesaretiniz yoksa eğer ki nefes eğitimleriyle beraber cesaretinizde yerine geliyor. Her konuda hayatınızda bolluğu ve bereketi getiriyor. En kıymetli şey yönü akışıyla yaşamak. Nefesiniz değişir, hayatınız değişir. Kurslarıma gelenlere söylediğim şeylerden biride bu. Siz değişiyorsunuz hayatınız değişiyor, nefesiniz değişiyor hayatınız değişiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
“DÜNYAYA BİR NEFESLE GELİYORUZ, BİR NEFESLE GİDİYORUZ”
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!