Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Akademik Alan çalışmaları kapsamında, danışman öğretmenlere yönelik olarak Eğitici Eğitimi Semineri yapıldı.

Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde il genelinde uygulanan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Akademik Alan çalışmaları kapsamında, danışman öğretmenlere yönelik olarak Eğitici Eğitimi Semineri düzenlendi.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen seminerin açılış programı Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdür Vekili Arzu Atasoy'un katılımıyla gerçekleşti.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, açılış programında yaptığı konuşmada eğitimin zorlu bir süreç olduğunu ve bu zorlukları aşmak ve eğitimci olarak yenilenmek için farklı eğitim süreçlerine dâhil olmak gerektiğini belirtti. Bu konuda 2008'den bu yana faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı'nın desteğini almak, olaylara karşı daha profesyonel bir bakış açısı geliştirmek ve eğitimcilere daha etkin bir eğitim-öğretim ortamı hazırlamak adına bu eğitimin önem arz ettiğini söyledi. Balıkesir’in eğitim sürecine ve ülkemizin geleceğine katkı sundukları ve sunacakları için ÖRAV Genel Müdür Vekili Arzu Atasoy'a teşekkürlerini iletti.

Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdür Vekili Arzu Atasoy, Öğretmen Akademisi Vakfı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptıktan sonra öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve öğrencilerin nitelikli eğitime erişim haklarını korumak amacıyla öğretmenlere yönelik paylaşımlarda bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve ÖRAV iş birliği ve koordinesinde 9 eğitmen ve 40 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen seminerde etkili iletişim becerileri, dirençle baş etme, akış ve ritmin sürekliliği, öğrenmeye liderlik etme/ meslektaş koçluğu, çabayı destekleme ve takdir etme, hedef belirleme ve geri bildirim, ders planlamasında kategoriler, sorular ve ön örgütleyiciler konularında eğitimler verilmesi planlandı.

 




KAYNAK: İHA