Balıkesir’de eğlence sektörü gelişmeye devam ediyor. Son olarak korku evinin açılması gençlerin yoğun ilgisini çekti. Odalarda saklanmış şifreleri çözerek çıkışa ulaşmaya çalışılan oyunu henüz bitiren olmadı. Freedy Korku Evi İşletme Sahibi Kaan Elmas, organize ettikleri bu oyunda henüz oyunu bitiren bir grubun olmadığını söyledi.

Pandeminin de artık sona ermesiyle insanlar yeni eğlence yolları aramaya başladı. Balıkesir’de yaklaşık 2 ay önce faaliyete geçen korku evi gençlerin yoğun ilgisini çekti. Korkmak isteyen, farklı bir eğlence yaşamak isteyen vatandaşların kendilerini tercih ettiğini aktaran Freedy Korku Evi İşletme Sahibi Kaan Elmas, ‘insanlarımızın buraya karşı bir önyargısı vardı. Gelen müşterilerimizin bu önyargılarını kırdık’ dedi ve kendisine güvenen herkesi davet etti. Freedy Korku Evi İşletme Sahibi Kaan Elmas, gazetemize yaptığı açıklamalarda organize ettikleri bu oyunu şu şekilde anlattı: “Evimiz 2 katlı 7 odalı. Her odada da şifreler mevcut. Bu şifreleri çözerek odaları geçiyorsunuz. Bu süre zarfında da siz şifreleri çözmeye çalışırken bir yandan da korkutuluyorsunuz. Bu şekilde burada eğlenceli bir vakit geçiriyorsunuz. Oyunumuz 1 saat sürüyor. İki farklı zorluk seviyesi mevcut. Müşterilerimiz hangisini tercih ederse ona göre bir oyun oynatıyoruz. Ücretlerimiz de sabahtan akşam 18.00’a kadar 30 lira, 18.00’dan kapanışa kadar da 40 lira kişi başı ücret alıyoruz. Ramazan süresi boyunca da sahura kadar açığız. Canı sıkılan gece gelebilir.”

İÇERİDE HER ŞEY ÇOK FARKLI

Korku evinde düzenledikleri seanslarda zaman zaman ilginç olaylar ile de karşılaşan Elmas, 40 yaşındaki adamların çocuk gibi korkudan ağladıklarını söyledi. Kaan Elmas: “Burada başımıza zaman zaman ilginç olaylar gelebiliyor. Genel olarak burada müşterilerimiz korktukları zaman ağlamaya başlıyorlar. 40 yaşındaki insanlar da bu zevki denemeye geliyorlar. İçeri girdiği zaman adeta bir çocuk gibi korkudan kendini yerden yere atıyor. Onun dışında geçtiğimiz günlerde 3 kişilik bir grup katılmıştı. Oyun esnasında bulundukları odada kimse yoktu. Ben dışarıdan ışığı açıp kapattım. Sonrasında içlerinden biri yanındaki arkadaşına korkudan yumruk attı. Zaman zaman bu tarz garip olaylar ile de karşılaşabiliyoruz” dedi.

“İDDİAMIZ BÜYÜK”

Son olarak korku evini merak eden vatandaşlara mutlaka denemelerini tavsiye eden İşletme Sahibi Kaan Elmas, iddiasının büyük olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Korku evine talepler yoğun. Genel olarak ortaokul, lise ve üniversite çağındakiler geliyor. İnsanlar genelde eğlenmek istiyor. Pandeminin de artık tamamen yok olmasıyla birlikte biraz farklılık yapalım dedik. Balıkesir’e böyle bir işletme getirdik. İlk başlarda çok saçma bulsalar da şuanda gayet beğeniyorlar. İnsanlarımızın bir önyargısı vardı. Gelen müşterilerimizin bu önyargılarını kırdık. Bu sayede de yoğun bir talep görüyoruz. Herkesi mutlaka bir kez korku evine gitmesini tavsiye ediyorum. Bu eğlence anlatılmaz yaşanır. İddiamız büyük. Merak edenlere denemelerini tavsiye ediyorum.”

Haber: Umut Sayan

 




KAYNAK: İHA