Balıkesir Barosu avukatları sandık başına gidiyor. Toplam 1730 avukat 13 Ekim’de yapılacak genel kurul sonunda yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. Seçimde 3 aday yarışacak, mevcut Başkan Nadir Karakaşlı ise aday olmayacağını açıkladı.

Balıkesir Barosu seçimlerine sayılı günler kaldı. Avukatlar, Baro’nun yeni yönetimini belirlemek üzere 12-13 Ekim tarihlerinde sandık başında olacak. 1730 üyesi bulunan Baro’da adaylar, 12 Ekim Cumartesi günü meslektaşlarını ikna etmek için son kez konuşacak, projelerini açıklayacak. 13 Ekim Pazar günü ise sandık başına gidecek avukatlar yeni başkanını seçecek.

 

BARO’DA GELENEK BOZULUYOR

Balıkesir Barosunda mevcut Başkan Av. Nadir Karakaşlı aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Balıkesir Barosundaki bir gelenek sona ermiş oldu. Uzun yıllardır Balıkesir Barosu’nda devam eden geleneğe göre 2 yıllığına seçilen mevcut başkan ikinci dönem yeniden aday olduğunda karşısına rakip çıkmaz ve her başkan en az 4 yıl görev yapardı.

Bir süredir yaşadığı rahatsızlığı sebebiyle ilk dönemini tamamlayan ve yeni dönem için başkan adayı olmayacağını açıklayan mevcut Başkan Nadir Karakaşlı’nın bu açıklaması sonrası yaklaşan seçimli olağan kongre öncesi 3 isim adaylığını açıkladı.

 

HAKAN TOPALOĞLU, ŞÜLE TÜRKMENLİ, ENGİN ADA

Balıkesir Baro seçimlerine adaylığını açıklayan ilk isim geçen dönem yönetime bağımsız aday olan ve hatırı sayılı bir oy alan Av. Hakan Topaloğlu oldu. Topaloğlu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yönetimini meslektaşlarına duyurdu.

Baro başkanlığı için adaylığı aynı günlerde açıklayan bir diğer isim ise Av. Şüle Türkmenli oldu. Türkmenli yönetim kadrosunu açıklamasa da adaylığını yaptığı basın açıklaması ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile duyurdu.

Adaylığını açıklayan ve yönetimini duyuran son isim ise Av. Engin Ada oldu. Başkan adayı Ada’da sosyal medya hesabından yönetim kurulunu kamuoyu ile paylaştı.

 

‘KAZANAN BALIKESİR BAROSU OLSUN’

Öte yandan üç başkan adayı Hakan Topaloğlu, Şüle Türkmenli ve Engin Ada önceki gün mevcut Başkan Nadir Karakaşlı’yı ziyaret etti. Karakaşlı, adaylara güzel iyi bir seçim süreci geçirmelerini diledi ve "Tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Kazanan Balıkesir Barosu olsun" diye konuştu.

 

 

İŞTE BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ:

Öte yandan Baro seçimleri için Başkan adayları Hakan Topaloğlu ve Engin Ada’nın netleşen asil yönetim kurulu listeleri şu şekilde.  

Başkan adayı Hakan Topaloğlu’nun yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Av. Dilek Özkayıhan, Av. Menderes Mete, Av. Mustafa Okay Atalay, Av. Utku Doğan Dogruca, Av. Hale Özmen, Av. Elif Ezgi Alp, Av. Ziya Özsoy, Av. Özlem Paşaoğlu, Av. Didem Akbey Erdidal, Av. Murat Özyılmaz,

 

Başkan adayı Engin Ada’nın yönetimi şu isimlerden oluşuyor:  Av. Sinan Kestirici, Av. Tuğçe Ucan, Av. Onur Turgut, Av. Hakan Mesci, Av. Gültekin Başar, Av. Erman Pazarbaşı, Av. Duygu Güvenç, Av. Burçay Kuzu, Av. Baki Öğe,

 

HABER: İLKAN TOPRAK