Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Gökçe Uygur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi mitinginin ardından Uygur'u Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atayarak Balıkesir teşkilatlarını onurlandırdı. İktidar partisinde merhum Ahmet Edip Uğur’un ardından uzun yıllar sonra ilk kez Balıkesir’den bir isim bu makama erişmiş oldu. Son görevlendirme gösteri diki Balıkesir’in aradığı meğer ağabey değil hanım ağaymış!

Geçtiğimiz yıl Ak Parti’nin 2023 manifestosunu açıkladığı kongrede A Takımı da yer alan Av. Belgin Gökçe Uygur’a Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni görev verildi.

2021 yılında Ak Partinin 75 kişilik MKYK listesinde partinin sevilen isimlerine giren Av. Belgin Gökçe Uygur, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu genel başkan yardımcılığına atandı.

 

BALIKESİR’İN SİYASETTEKİ YENİ HANIMAĞASI

Uygur'un yeni görevi AK Parti Balıkesir teşkilatlarında sevinçle karşılandı. Balıkesir'de yüzlerce partili tebrik mesajları paylaştı.

Öte yandan merhum Ahmet Edip Uğur’un ardından ilk kez bir isim AK Parti’de bu düzeyde bir göreve getirilirken, siyasi kulislerde artık Balıkesir’in bir hanımağası var diye konuşulmaya başlandı.

 

İLK TEBRİK İL BAŞKANI BAŞARAN’DAN

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Uygur'u ilk kutlayan isim oldu. Başaran, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Milletvekilimiz Belgin Uygur’u tebrik ediyor, yeni görevinde kolaylıklar ve başarılar diliyoruz." mesajını yayımladı.

 

UYGUR’DAN TEŞEKKÜR

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, yeni görevi sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bu açıklama şöyle: “Tensipleri ile şahsımı AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle onurlandıran, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’a, MYK Üyelerimize teşekkür ediyor, bu kutlu görevi AK Parti’mize, Aziz Milletimize layık olarak yapabilmek için Cenab-ı Hakk’tan yardım diliyorum.

Allah Teâlâ; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Aziz Milletimize ve bu kutlu davada birlikte yürüdüğüm yol arkadaşlarıma karşı, bizleri mahcup etmesin.”

 

BELGİN GÖKÇE UYGUR KİMDİR?

Belgin Gökçe Uygur 1977 Balıkesir doğumlu.

Uygur, 1995 yılında Bigadiç İmam Hatip Lisesini, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

2001 yılından bu yana Balıkesir ilinde serbest avukat olarak çalıştı.

2017 – 2018 tarihleri arasında AK Parti Balıkesir Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü.

27.Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili seçildi.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK Üyesi olarak seçildi.

TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi

Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Uygur, evli ve 3 çocuk annesidir.

Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atandı.

 

 




KAYNAK: İHA