Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği (BAGİAD) Başkanı Mert Kurşun, Balıkesir’e sunduğu katkılar, derneğin çalışmalarını, devam eden projelerini www.balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı. Mesleki eğitimle ilgili Balıkesir Üniversitesi ortaklığında iş birliği düzenlediklerinden bahseden BAGİAD Başkanı Mert Kurşun, BAÜN topluluklarıyla beraber hareket ettiklerini dile getirdi.

ÖZEL HABER: BUSE ASLAN

Balıkesir’in genç ve başarılı iş insanlarından olan Balıkesir Genç iş İnsanları Derneği (BAGİAD) Başkanı Mert Kurşun, BAGİAD’ın çalışmaları hakkında konuştu. Derneğin günümüze kadar yapmış olduğu ve yapacağı projelerden bahseden Kurşun, BAGİAD’ın 200 üyesiyle 15 bin kişiye istihdam sağladığını da sözlerine ekledi.

Başkan Kurşun, sözlerine ilk olarak Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği hakkında konuşarak başladı. Kurşun: “Şu an 200 üyemizle yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Ayrıca temsil yetkisi olarak da bölgemizin güçlü bir derneğiyiz. Belediye Başkanları, Ticaret Odası Başkanları, Milletvekilleri çıkarmış bir derneğiz. Ticaret Odası’nda, Sanayi Odası’nda meclislerinde ve yönetimlerinde yüzde 50’nin üzerinde BAGİAD üyelerimiz var, bu anlamda temsil yetkisi güçlü bir dernek BAGİAD. Geçen yıl 22 Şubat’ta yapılan Genel Kurul’da devir aldık bayrağı ve o günden itibaren de çalışmalarımıza başladık” dedi.

Balıkesir Üniversitesi ortaklığında iş birliği düzenlediklerini de sözlerine ekleyen BAGİAD Başkanı Mert Kurşun: “Yeni onay aldığımız projemiz var, orada mesleki eğitimle ilgili üniversitemizle ilgili bir çalışmamız var. Burada Balıkesir Üniversitesi’ndeki topluluklarımızla birlikte hareket ediyoruz. Farklı istihdam sorunu penceresini biraz daha işi dünyasından ziyade gençlerin gözünden bakmaya çalıştık. İç İşleri Bakanlığı’ndan da onay aldı projemiz ve bu hafta oradaki çalışmalarımız başlayacak” diye söyledi.

 

İŞ DÜNYASINDA KADININ GÜCÜ PROJESİ

Sözlerinin devamında İş Dünyasında Kadının Gücü temasıyla gerçekleştirecekleri proje kapsamında kadınları Erasmus ile yurtdışına göndereceklerini aktaran Kurşun, şunları söyledi: “Erasmus’a yazdığımız kadın istihdamıyla ilgili bir projemiz var onda da ön onay aldık, onay sürecini takip ediyoruz. Bu projede de Portekiz ve İtalya’yla ortaklığında hareket ediyoruz, ülkeler arasında değişim sağlanacak. “İş Dünyasında Kadının Gücü” temasıyla ilerleyerek; eğitimler, geziler, seminerler üzerine yoğunlaşacağımız bir proje olacak. İşin proje ayağında fonları takip ediyoruz.”

Açıklamalarında diğer yapacakların projelerden de bahseden BAGİAD Başkanı Kurşun: “BAGİAD ormanı projemiz var, onu hayat geçirmek için görüşmeler yapıyoruz. Faaliyetlerimize devam ediyoruz, böylelikle iş dünyasını bir araya getirmeye çalışıyoruz çünkü bizim geldiğimizde özellikle fark ettiğimiz şey Balıkesir’in değişen ve gelişen iş dünyasında birlik beraberliğin azaldığı yönünde, bu sebeple ilişkileri güçlendirmeye çalışıyoruz. Bağlı olduğumuz federasyonlar olan GÜNMARSİFED ve EGİFED’e bağlı dernekler ile de samimiyeti artırmayı ve ticareti hızlandırmayı istiyoruz ve bununla ilgili düzenli olarak çalışmalarımız sürüyor. Ticari ilişki de değil ikili ilişkilerden gitmek lazım çünkü pek çok arkadaşımla dernek aracılığıyla tanıştım bunu herkesin yaşamasını istiyorum açıkçası. Fabrika, fuar gezileri gerçekleştirerek vizyonumuzu genişletmeye özen gösteriyoruz. Dernek olarak sportif faaliyetler yapıyoruz; geleneksel diyebileceğimiz bir futbol turnuvamız var yakında onu düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 

BALIKESİR’DE DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

Öte yandan Başkan Kurşun, Balıkesir’de girişimcilik anlamında bir değişiklik istediklerine dikkat çekti. Kurşun: “Balıkesir, bu anlamda sığ kalmış bir şehir, düşünce yapısı olarak da öyle. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Bununla ilgili teknoloji ve inovasyon zirvesi tarzında bir şey düşünüyoruz. Üniversiteyle ve TEKONKENT’le düzenli görüşme halindeyiz ayrıca Türk Patent Kurumu Başkanı ile görüşme halindeyiz, Türkiye çapında önemli insanlarla görüşmeler halindeyiz ve onlardan burada eğitim ve seminer vermelerini istedik, yakın zamanda da hayata geçeceğini düşünüyoruz. Bu şehir için önemli bir konu; geleneksel sektörde ticaret dönüyor Balıkesir’de fakat şu anki ekonomik düzende bunun artık git gide ekonomik gelir sağlamaktan çıktığını görüyoruz. Girişimcilik tamamen limitsiz ve üst sınırı olmayan bir alan. Burada öncelikle şu bilinci yıkmak lazım: “Bizden olmaz, bu fikir Balıkesir’den mi çıkacak?” neden olmasın ki, bizim neyimiz eksik? Görüştüğümüz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinde inanılmaz fikirler var ama bunu ticari hale nasıl getireceklerini bilmiyorlar. Diğer tarafta da yatırımcılık deyince herkesi aklına inanılmaz şeyler geliyor fakat cüzi miktarlarla da önemli yatırımlar yapılabiliyor. Her anlamda öğrencilere bu yüzden network sağlamamız lazım” diye kaydetti.

Girişimcilik üzerine hayalleri olduğundan da bahseden Başkan Kurşun, bölgenin gelişmesine yönelik hedeflerini anlattı. Kurşun, ayrıca bu süreçlerin zaman alacağını ve bütçe ile doğrudan ilgili olduğunu vurguladı. Girişimcilik konusunda daha esnek bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirten BAGİAD Başkanı Mert Kurşun, bu alanda yapılacak çalışmalarla hızlı ilerlemeler kaydedilebileceğini ifade etti.

 

DAHA TEMKİNLİ ADIMLAR ATILMASI GEREKİYOR

Her sektörün kendine has avantaj ve dezavantajları olduğunu dile getiren Kurşun, mevcut ekonomik koşullarda daha temkinli adımlar atılması gerektiğinin de önemine dikkat çekti. Fırsatların takip edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Mert Kurşun, aşırı genişleme yerine daha güvenli hamlelerle hareket edilmesinin faydalı olacağını söyledi.


BAGİAD Başkanı Mert Kurşun, Balıkesir iş dünyasına birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Her sektörün kendine has avantaj ve dezavantajları olduğunu belirten Kurşun, mevcut ekonomik koşullarda daha temkinli adımlar atılması gerektiğinin de altını çizdi. Fırsatların takip edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Mert Kurşun, aşırı genişleme yerine daha güvenli hamlelerle hareket edilmesinin faydalı olacağını söyledi.
Balıkesir’in potansiyelinin daha fazla değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kurşun, Balıkesir’in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemine vurgu yaptı ve şehrin hak ettiği değeri görmesi gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN