Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde 1999 yılında açılan 75. Yıl Parkı içindeki Şehitler Anıtı, bakımsızlıktan dökülüyor.

ŞEHİTLER ANITI

Bahçelievler Mahallesine giderken stadyuma gelmeden hemen önce sağ tarafta “Şehitler Anıtı” var. Bu anıt Belediye Başkanı Sn. Sami Gökdeniz zamanında açılmıştı. Anıtın açılışında bende vardım. Anıt görkemli bir şekilde açıldı. Açılış sırasında yapılan düzenlemeden sonra burada hiçbir iyileştirme ve düzenleme yapılmadı. Zamanında burası için düşünülen çeşitli projeler de bir türlü hayata geçirilemedi. Anıtın bulunduğu alanın görselliği biraz daha iyi olabilir. Temizliği konusunda biraz daha dikkatli davranılması görüşündeyim. Ayrıca; “Şehitler Anıtı”nın zaman içinde yıprandığı düşünülürse elden geçirilmesi ve özellikle düşen harflerin tamamlanması gerekiyor. Buraya belediye, kütüphane, gençlik merkezi, kafeterya gibi sosyal alanlar yapabilir.

Yine bu alana şehit olan Balıkesirlilerin büstleri konulabilir veya kubbeli çok büyük olmayan türbe şeklinde bir yapı oluşturularak içinde Balıkesirli Şehitlerimizin fotoğrafları ve hayat hikayeleri ve nerede, nasıl şehit oldukları ile ilgili bilgiler sergilenebilir. Böylelikle yeni gelen nesiller bu vatan topraklarının kimlerden ne şekilde korunduğu öğrenir ve unutmaz.

Burası için muhakkak hazırlanmış bir proje vardır. Ancak; bu proje arsa yapalım satalım olmasın da…

NOT: Örnek bir Sivil Toplum hareketi olan “Balıkesir Şehitler Anıtı” Aydınlar Ocağı tarafından 1996 yılında gündeme getirildi. Önce kamuoyu desteği sağlandı. 3 yıl süren çalışma 1.Haziran.1999 tarihinde Anıtın açılışı yapılarak sona erdi. Anıt Balıkesir Atatürk Stadyumu karşısında 75. Yıl Parkı içindedir.

 




KAYNAK: İHA