Karesi Belediyesi’nin “Akıllı Şehir Karesi” projesinin sözleşmesi Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından imzalandı.

Karesi Belediyesi tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) 2022 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunulan ve ajans tarafından başarılı bulunarak destek almaya uygun görülen “Akıllı Şehir Karesi” projesinin sözleşmesi Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç tarafından imzalandı.

PROJE FAALİYETLERİ NELER OLACAK?

Teknik destek projesi kapsamında Akıllı Kentler, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Kentsel Hareketlilik, Yenilenebilir Enerji, Akıllı Kentlerde Çevre Yönetimi ve Akıllı Teknolojiler için Yaygınlaştırma konu başlıkları üzerinden Karesi Belediyesi bünyesinde yer alan Zabıta, Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Temizlik İşleri, Strateji Geliştirme ve Bilgi İşlem müdürlüklerinde çalışan 30 personele eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle personelin Akıllı Kent Sistemlerini özümsemesi ve yetkinliklerinin artması ile kurumda bu konuda yerel yönetim hafızasının oluşması sağlanacak. Akıllı Kent Sistemleri uygulamaları kapsamında tüm yerel unsurlarla işbirliği yapılacak ve bu sayede vatandaşların aldığı hizmetin kalitesinin ve veriminin artması sağlanacaktır.

BAŞKAN ORKAN: “AKILLI ŞEHİRLER ÖNEM KAZANIYOR”

Karesi Belediyesi’nin bir çok alanda yerel ve uluslar arası projeler yürüttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Kabul edilen bu projemiz kapsamında akıllı şehirler alanında yürütmüş olduğumuz Avrupa Birliği projesine ivme kazandıracağınızı düşünüyorum. Özellikle kentimizin gelişimine yönelik ulaşım, trafik, atık yönetimi, alt yapı, yaya ve bisiklet yolları konularında çalışmalarımızı hızla ilerleyecek. Bu süreçte en kritik nokta, personelimizin konuya hakimiyetinin sağlanmasıdır. Teknik destek projesi kapsamında belediyemiz personelinin yetkiniliğinin akıllı şehirler konusunda üst noktaya geleceğini düşünüyorum” dedi.




KAYNAK: İHA