Son zamanların yükselen trendi haline gelen protez tırnak ve kalıcı oje uygulamaları, kadınların ilgi odağı haline geldi. Balıkesir’de çok fazla rağbet gören bu işlemin detaylarını ise protez tırnak uzmanı Esen Karaman, gazetemize anlattı.

Son yıllarda protez tırnak ve kalıcı oje uygulamaları Balıkesir’de büyük ilgi görmeye başladı. Protez tırnak uzmanı Esen Karaman, bu popüler uygulamalar hakkında bilinmesi gereken önemli bilgileri paylaştı. Karaman, protez tırnak ve kalıcı ojenin doğru ve uzman kişilerce yapıldığında tırnaklara zarar vermediğini belirterek, merdiven altı işletmeler yanında yanlış çıkarma işlemi yapılmadığı sürece bu uygulamaların güvenli olduğunu vurguladı.

Balıkesir’de protez tırnak yaptıranlar arasında geniş bir yaş aralığı olduğunu belirten Karaman, özellikle 20-40 yaş arası kadınların protez tırnak uygulamasına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Uygulamanın en yaygın tercih edilme nedenleri arasında estetik bir görünüme sahip olma isteği ve müşterilerin özel günlerde şık bir görünüm elde etmek istediklerini ifade eden Esen Karaman, ayrıca doğal tırnakların zayıf ve kırılgan olması, protez tırnak yaptıranlar için önemli bir faktör olduğunu belirtti. Karaman, “Protez tırnak, doğal tırnakları güçlendirirken aynı zamanda estetik bir görünüm sağlar” dedi.

Son dönemde ise doğal ve pastel tonlardaki protez tırnakların popüler olduğunu belirten Karaman, minimalist desenler, geometrik şekiller ve metalik detayların da sıklıkla tercih edildiğini, bununla birlikte French manikürün, her zaman olduğu gibi en çok tercih edilen tırnak stili olmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

UYGULAMA SONRASI BAKIM ÇOK ÖNEMLİ

Esen Karaman, protez tırnak uygulamasının ardından tırnak sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken noktaları da paylaştı. Protez tırnakların uzun süre sağlıklı ve güzel görünmesi için düzenli bakım yapılması gerektiğini vurgulayan Protez tırnak uzmanı Karaman, nemlendirici kullanmanın, tırnakları sert darbelerden korumanın ve bakım randevularına düzenli olarak gidilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Karaman, “Tırnakların doğal yapısına zarar vermemek için protez tırnakların doğru malzemelerle, profesyonel uzmanlar tarafından uygulanması ve belirli periyotlarda nefes aldırılması şart” şeklinde konuştu.

Protez tırnakların estetik amaçlarla yapılmasının yanı sıra bazı tıbbi durumlarda da fayda sağlayabileceğini belirten Esen Karaman, hekimlerin tırnak batması, tırnak kaybı ve tırnak yeme alışkanlığı olan hastalarda protez tırnakları önerebildiğini söyledi. Karaman, “Protez tırnak, tırnak batmasında tırnağın ucuna baskı yaparak batmanın rahatlamasına yardımcı olabilir. Travmaya bağlı ya da doğuştan tırnak kaybı olan kişilerde hem kozmetik bir çözüm sunar hem de tırnağı korur. Ayrıca tırnak yeme alışkanlığı olan kişiler için de bu uygulama faydalı olabilir” dedi.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Esen Karaman, protez tırnak uygulaması yaptırırken dikkat edilmesi gereken bazı kritik noktaları da sıraladı. “Protez tırnak uygulamasının yapıldığı alanın temiz ve steril olması çok önemli. İşlem sırasında steril aletler kullanılmalı ve hem uygulayıcı hem de uygulanan kişi işlemler öncesinde ellerini iyice yıkamalı” diyen Karaman, tırnak etinin işlem sırasında kesilmemesi veya zorla geriye itilmemesi gerektiğini belirtti. Bu tarz işlemler sırasında tırnak yatağına enfeksiyon girişinin kolaylaşabileceğine dikkat çeken Karaman; “Tırnak etlerine yapılacak yanlış müdahaleler enfeksiyon riskini artırabilir” uyarısında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN