Balıkesir’de çiçekçi esnafı, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi çiçek fiyatlarına zam yaptı. Özellikle gül fiyatları uçtu ve tek bir gül 100-180 lira arasında satılmaya başlandı.

Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Çiçekçilerde yoğun bir mesai var. Çiçek fiyatları son iki haftada yüzde 50 zam gördü.

Flower Garden İşletme Sahibi Seyhan Çalt, , Sevgililer Günü'nde en uygun fiyatlı hediyenin yine çiçek olacağını söyledi.

Buket fiyatlarının 100 TL’den başladığını ve müşterilerin isteğine göre bin TL’ye kadar değişiklik gösterdiğini ifade eden Çalt; “Çiçek fiyatlarımız 100 TL’den başlıyor ve bin TL’ye kadar ilerliyor. İnsan sevdiğine götürmek istediği zaman tek bir gül ile de mutlu edebiliyor, bin TL’lik çiçek ile de mutlu edebiliyor. Yani 200-500 TL’ye kadar buketlerimiz oluyor.”

Çalt, ayrıca kendilerinin tek gül fiyatını 100 tl’ye satmalarına rağmen piyasada 180 liraya satılan tek gül satışının bile olduğunu söyledi.

Öte yandan çiçekçiler, Sevgililer Günü nedeniyle talebin arttığını ve fiyatların yükseldiğini ifade ederken, sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenlerin bütçelerinin zorlanabileceğini ve bu yüzden son yıllarda kredi kartıyla alışverişlerin arttığını dile getirdi.

HABER: BUSE ASLAN