Burhaniyeli öğrenciler Edremit’in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi 11 E ve 11 F sınıfı öğrencileri, Edebiyat eşliğinde Edremit’in önemli iki kültürel mirası olan Atatürk Kültür Evi ve Sabahattin Ali Anı Evi’ni ziyaret ettiler.

Müze sorumlularından detaylı bilgi alan öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün misafir olduğu ve Sabahattin Ali’nin yaşadığı evleri gezip onların anılarını dinlemekten duydukları mutluluğu dile getirerek herkese bu iki önemli değeri görmelerini tavsiye ettiler.

Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi sınıf öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Ferhat Baran ve Zekiye Pank’ın rehberliğinde Edremit’e tarihi ve kültürel bir gezi düzenledi. Gezide Sabahattin Ali Anı Evi, Atatürk Kültür Evi ve Kazdağı Müzesi ziyaret edildi. Öğrenciler gezide, yaşadığı yörenin önemli yazarlarından Sabahattin Ali'yi daha iyi tanırken Atatürk'ün Edremit ziyaretleri ve buradaki anıları hakkında bilgi edindi. Kazdağı Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikle ise öğrencilerin Edremit Körfezi'ni tarihi, kültürü ve doğasıyla tanımasına katkı sağlandı.

HABER: SERPİL YILDIZ