Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği (BALSANAT)’nde eğitim gören öğrencilerin değişik tekniklerle yaptıkları yıl sonu resim sergisi açıldı. Geleceğin Picasso’larının eserleri sanatseverlerden tam not aldı.

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği (BALSANAT)’nde sanat eğitimi gören toplam 33 çocuk ve gencin yer aldığı yıl sonu sergisi dün Balıkesir Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda düzenlenen törenle açıldı.

 

Açılış öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan BALSANAT Yönetim Kurulu Başkanı Mualla Can, “Sanat eserleri, bir medeniyeti sonraki nesillere anlatan şahitlerdir. Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder” diyerek sanatın yaşamdaki önemine dikkat çekti.

Daha sonra konuşan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aytekin Yılmaz, da sezonun son sergisini çocuk ve gençler ile yaptıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi. Yılmaz, ayrıca şehrin sanatına sundukları katkılar için BALSANAT derneğine, sanatçılarına teşekkürlerini sundu. Yılmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz mekan sahibi olarak kapılarımı tüm sanat severlere açıktık. İnşallah yeni sezonda yine birlikte olacağız” dedi.

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın adını törene katılan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Burcu Özer, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aytekin Yılmaz, BALSANAT Yönetim Kurulu Başkanı Mualla Can ve dernek yöneticileri tarafından Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nde sanat eğitimi gören çocuk ve gençler ile resim öğretmenleri Şeyma Kandil ile Bahar Akdeniz’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Açılış sonrası sergi gezilirken, derneğin gençlerinden oluşan grup Sanat Galerisinin bahçesinde canlı olarak resim çalışması gerçekleştirdi.

Sergi sanatseverlerin gezip göre bilmesi adına 11 Haziran 2024 gün sonuna kadar açık kalacak.

Sergide eserleri yer alan BALSANAT öğrencilerinin isimleri ise şu şekilde: Bilge Derin Özkarasu, İdil Topçuoğlu, Berranur Akkuş, Alya Atlı, Öykü Naz Arlı, Ela Nur Arlı, Beren Tosyalı, Derin Ünal, Büşra Bayram, Beyza Gencer, Eda Altunışık, Elif Ece Selçuk, Elif Budak, Eymen Kaya, Harun Pekdağ, Feride Kılıç, Eylül Gerikoğlu, Metehan Tezcan, Hiranur Zengin, Sarp Yıldırım, Fadime Gül Çankaya, Bilge Ali Savaş, Derviş Sadi Güneş Savaş, Anıl Utay, Elif Hilal Aydoğan, Sevde Gülsüm Malkoç, Zeynep Betül Malkoç, Hiranur Kılıç, Beyza Çetin, Zeynep Yol, F. Zehra Yol, Hilal Koşar.

 

 

HABER: İLKAN TOPRAK