Susurluk’ta metrekareye 50 kilogramın üzerinde yağış düştüğü tahmin edilen şiddetli sağanak, taşkınlara neden oldu. Çaylak Köprüsü çökerken belediye ekipleri, hasarların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Susurluk’ta kısa sürede etkili olan ve metrekareye 50 kilogramın üzerinde yağış düştüğü tahmin edilen şiddetli sağanak, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yağışların afet boyutuna ulaşması sonucu Çaylak Köprüsü çökerken, ilçenin farklı noktalarında da taşkınlar meydana geldi.
Susurluk Belediyesinden yapılan açıklamada, yoğun yağış nedeniyle yaşanan olumsuzlukların ardından Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel ve belediye ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Taşkınların yol açtığı sorunların giderilmesi ve hasarların onarılması amacıyla ekiplerin 7 gün 24 saat görev yaptığı ifade edildi.
VATANDAŞLARA TEDBİR ÇAĞRISI
Belediye tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların hasar gören alanlardan ve taşkın riski bulunan noktalardan uzak durmaları, yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi.
Yağışlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada, ilçede etkili olan yağışların cumartesi gününe kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi. Olası risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu.





