Türkiye tarım sektörünün dev buluşması Balıkesir’de gerçekleşecek. Sektöre yön veren Balıkesir merkezde uzun yıllar sonra gerçekleşecek Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Balıkesir’deki kırsal alanların, genç ve kadın çiftçilerin rekabet gücünü geliştirmek ve iklim değişikliğine uyumlu sürdürülebilirliğe katkı sunmak amacıyla planlanan ve Balıkesir iş dünyasının öncülük ettiği “Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nın lansmanı bugün yapıldı.

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD)’nin tarihi hizmet binası olan Sütunlu Konağın bahçesinde yapılan fuar lansmanına fuar organizatör kurumların yönetici ve temsilcileri katıldı.

 

İŞ DÜNYASI OLARAK

FUARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Burada açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı Selçuk Savaş, fuarın yüklendiği misyon ve hedefi ile global bir yolculuğun başlangıcı olacağını söyledi.

Başkan Savaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Hibe faydalanıcısı olarak; ı̇klı̇m değı̇şı̇klı̇ğı̇ne uyum hı̇be programı kapsamında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Balıkesir Ticaret Borsası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile işbirliği çerçevesinde “İklime Uygun Tarım” projesini uygulamaktadır.

Bu amaçla 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan BALIKESİR TARIM ve HAYVANCILIK FUARI yüklendiği misyon ve hedefi ile global bir yolculuğun başlangıcı olacaktır. Bu inançla hem tarımsal üretimin ana unsurları olan üreticiler hem de tarımsal ürünlerin katma değerli ürünlere dönüşmesini sağlayan tarıma dayalı sanayi temsilcilerinin buluştuğu bir platform olacaktır.

Bu platformu oluşturan emek birliğinin herkes tarafından fark edilebilir olmasını sağlayacak olan siz değerli basın mensuplarına gururla açıklamalıyız ki  Balıkesir’de bir ilk olacak fuar kapsamında üreten Balıkesir’imizin l ürettiği ürünlerin katma değerinin artırılması için Şehrimizin ve çiftçilerimizin ortak meseleleri konusunda Balıkesir Kurumlarının, Kuruluşlarının, akademik değerleri ve İş dünyasının büyük bir sinerji ile gönülden ortaya koydukları işbirliğinin önü açılacaktır” dedi.

 

BALIKESİR TARIM VE HAYVANCILIĞININ

GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Daha sonra konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ferit Gündoğdu ise Balıkesir’in tarım ve hayvancılık konusundaki potansiyeline dikkat çekti. Gündoğdu; “Hem tarımda hem hayvancılıkta bölgemizin ve ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılıyoruz. Bu potansiyelden yola çıkarak  kırsalda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kısa süre önce üreticimize önemli desteklerde bulunduk. Bunun yanında tarımsal sulamayı ücretsiz yaptık, kırsal alanlardaki ulaşım ağını güçlendirdik. Yeni su hatlarıyla ürünlerimize can suyu verdik. Üreten çiftçimize destek olmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Fuarımız Balıkesir’in tarım ve hayvancılığının geleceği açısından önemli adımlardan biri. Bu önemli adımım paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi ve fuarın faydalı geçmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından lansman sona erdi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK