Peynirinden kuzu etine, zeytininden höşmerim tatlısına kadar 35 coğrafi işaretli ürünü olan Türkiye’yi doyuran ünvanlı Balıkesir’in bu ürünlerini teşhir edip, satacağı ne yazık ki bir hal binası yok! Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, bu konuda insanların kolayca arabalarını park edip, ana yol üzerinde bulunan Balıkesir’in en iyi ürünlerinin yer alacağı bir hal binasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Balıkesir’de 2012 yılında yıkılan hal binası yerine bugüne dek göreve gelen hiçbir yerel yönetici yenisi yapmadı, yapma gereği duymadı. Oysa bir alışveriş kültürü olan ve içerisinde kasapların, şarküterilerin, manavların, deniz ürünlerinin gönül rahatlığıyla ürün satın alınabileceği bir hal ihtiyacı her geçen gün artıyor.

 

MERKEZİ BİR KONUMDA

MODERN BİR HAL İHTİYACI VAR

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Rahmi Kula da şehrin yeni bir hal binasına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Başkan Kula, özellikle şehir dışardan gelen insanların Balıkesir’in marka ürünlerini satın alabileceği modern bir yapıya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Kula, bu konudaki düşüncelerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir’in, gıda üretiminde yani peynir üretiminde 50 çeşit peyniri var. Bu çok değerli, çok önemli bununla guru duyuyoruz hatta ödül dahi alan peynir kitabımız var. Süt ürünlerimiz lezzetliyle beraber Türkiye çapında artık biliniyor. Kuzu etinde, büyük baş ve kırmızı et üretiminde, beyaz ette, yumurtada, zeytinde ve zeytinyağında, pirinçte üretiminde hep ilk 5’de Balıkesir yer alır. Bu ürünleri satmamız gerek satış noktalarına ihtiyacımız var.

Bu Balıkesirliler için değil, Balıkesirliler zaten buranın en iyi ürünlerini gidip yerlerinden bulabiliyor. Bizim bu ürünleri dışarıdan gelenlere satabileceğimiz, insanların kolayca arabalarını park edip, ana yol üzerinde bulunan en iyi ürünlerden yararlanabileceği bir yer olması lazım.

Bu fikirlerimizi yerel seçim öncesi belediye başkan adaylarına ifade ettik.  Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Akın’ın yeni dönem için planlarından biri de buydu. Bu dönem için bu fikirlerin mutlaka hayata geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim burada dışarıdan gelenlerin rahatlıkla alabileceği ve aldıktan sonra da e-ticaretle beraber satışa devam edebileceği bir yer mutlaka yapmamız lazım. Kolonyamız, kaymağımız ve daha o kadar çok ürünümüz var ki bazı şehirlerde sadece tek bir ürünü için satış alanları oluşturuyor. Bizimde bu minvalde bir mekan ihtiyacımız var” dedi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK