Karesi Ali Hikmet Paşa İlkokulu’nda düzenlenen İlkyardım konulu tiyatro oyunu minikler tarafından sergilendi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi ile İlkyardım Eğitim Merkezi’nin iş birliğinde Alihikmet Paşa İlkokulu’nda düzenlenen ilkyardım konulu tiyatro oyunu minik öğrenciler tarafından sergilendi.

Öğrencilerin ve toplumun genel sağlık ve güvenlik bilincini artırmada büyük katkı sağlayan etkinlik, Sınıf Öğretmeni Gül Bozer ile İlkyardım Eğitim Merkezi Müdürü Berrin Panvarcı, İlknur Ege ve Fiden Kadıoğlu’nun rehberliğinde 3.sınıf öğrencileri tarafından sahnelendi.

Toplam 24 öğrencinin katılımıyla sahnelenen oyun, okulun Osman Behçet Yazgan Konferans Salonu'nda izleyicilerle buluştu.

Oyunun izleyicileri arasında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi personeli, Ali Hikmet Paşa İlkokulu okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı. Etkinliğin amacı, kazalar sonrası ortaya çıkabilecek tehlikelerin farkındalığını artırmak ve ilkyardımın hayati önemini vurgulamaktı.

Tiyatro oyunu, çeşitli ilk yardım senaryolarını içeren skeçlerle doluydu. Bir çocuğun düşüp yaralanması, bir başkasının boğulma tehlikesi geçirmesi veya bir yetişkinin bayılması gibi durumlarda ne yapılması gerektiği minikler tarafından dramatize edildi. Bu sahneler aracılığıyla, izleyicilere temel ilk yardım teknikleri olan yara bandı uygulama, Heimlich manevrası ve temel yaşam desteği gibi yöntemler pratik bir şekilde gösterildi. Oyunun sonunda yapılan kısa bilgilendirme konuşmaları ile ilk yardımın önemini vurgulayan mesajlar pekiştirildi.

İlk yardım bilincinin yaygınlaştırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında, çocuklarımızın sahnelediği tiyatro oyunlarının özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “İlkokul öğrencilerimiz tarafından sahnelenen "İlk Yardımın Önemi" temalı tiyatro oyunu, izleyicilere hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşattı. Bu etkinlik, çocuklarımızın hem sanatla iç içe olmasını sağladı hem de hayat kurtaran bilgileri pratik bir şekilde öğrenmelerine olanak tanıdı. Çocuklarımız, tiyatro aracılığıyla öğrendikleri bilgileri daha iyi hatırlarken, yetişkinler de bu bilgileri günlük hayatta nasıl uygulayabileceklerini görme şansı buldu. Bu tür projelerin yaygınlaşması, toplum sağlığının korunması ve acil durumlarda daha bilinçli müdahaleler yapılması adına minik öğrencilerimizden gelen büyük bir adımdır” ifadelerini kullandı.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU