“Asya’nın Göstergeleri: Hüzün ve Umut” teması ile düzenlenen II. Asya Uluslararası Göstergebilim Kongresi, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN)’de başladı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde düzenlenen “II. Asya Uluslararası Göstergebilim Kongresi”, BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

27-29 Haziran 2024 tarihlerinde “Asya’nın Göstergeleri: Hüzün ve Umut” teması ile düzenlenen kongrenin açılış programına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Asya Uluslararası Göstergebilim Araştırmaları Derneği Onursal Başkanı Hidetaka Ishıda, Türkiye Göstergebilim Çevresi Kurucu Eş Başkanı Doç. Dr. Murat Kalelioğlu, Asya Uluslararası Göstergebilim Araştırmaları Derneği Başkanı Sung Do Kım, Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özsarı, Genel Sekreter Yemliha Yanar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre açılış konuşmalarını Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği Başkanı ve BAÜN Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Özsarı, Asya Uluslararası Göstergebilim Araştırmaları Derneği Başkanı Sung Do Kım, Türkiye Göstergebilim Çevresi Kurucu Eş Başkanı Doç. Dr. Murat Kalelioğlu, Asya Uluslararası Görstergebilim Araştırmaları Derneği Onursal Başkanı Hidetaka Ishıda, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu gerçekleştirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu yaptığı açılış konuşmasında farklı ülkelerden ve farklı üniversitelerden akademisyenleri, birçok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyuma ev sahipliği yapan Balıkesir Üniversitesi’nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu etkinliğin alan için verimli geçmesi temennilerini paylaştığı konuşmasında, kongrenin düzenlenmesine destek olan kurumlar ile katılımcılara da teşekkür etti.

Kongrenin açılış programı; sempozyum kapsamında açılan resim&fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Merkezi Güney Kore’nin başkenti Seul’de bulunan Asya Uluslararası Göstergebilim Derneğinin (ASIA) organize ettiği kongreler serisinin ikincisi olan kongre, 3 gün boyunca göstergebilim alanında farklı konularda düzenlenen akademik oturumlar ve bildiri sunumlarına ev sahipliği yapacak.

 

HABER: BUSE ASLAN