"İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı" Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman başkanlığında, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir ile il, ilçe yöneticileri ve komisyon üyelerinin katılımıyla Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantı ile hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, çeşitli etkinlikleri planlamak ve hayata geçirmek hedeflenerek hayat boyu öğrenmenin toplumda daha geniş kitlelere ulaşması ve eğitimde sürekliliğin önemi vurgulandı.

 

Toplantı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile başladı. Ardından, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için planlanan hayat boyu öğrenme faaliyetleri ele alındı. Halk Eğitim Merkezlerinin çalışmaları, açılan kurslar, yürütülen protokoller, projeler ve planlanan faaliyetler hakkında görüşler bildirildi.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri hakkında yaptığı konuşmada, bu faaliyetlerin bireylerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; "Hayat Boyu Öğrenme, sadece okul yılları ile sınırlı kalmayan, yaşamın her anında devam eden bir süreçtir. Bu süreç, bireylerin yeni beceriler edinmesini, bilgi ve yetkinliklerini artırmasını sağlar. Bu tür öğrenme fırsatları toplumun genel refahını artırarak bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımını desteklemektedir. Hayat Boyu Öğrenme, bireylerin kendine güvenini artırır, sosyal ve ekonomik hayata katkılarını güçlendirir. Bu nedenle, bu tür faaliyetlerin yaygınlaştırılması ve erişilebilir hale getirilmesi büyük önem taşımaktadır."

 

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Hayat Boyu Öğrenme programlarına verdikleri önemi ve bu programları desteklemek için yaptıkları çalışmaları aktaran Müdürümüz Murat Demir, tüm vatandaşları bu fırsatlardan yararlanmaya davet etti. "Eğitim, hayatın her anında devam eden bir yolculuktur ve bu yolculukta her bireyin yanında olmayı hedefliyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Hayat Boyu Öğrenme alanında atılacak adımların yol haritasını çizerek, eğitimde sürekliliğin sağlanmasında önemli bir rol oynayan toplantı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının verimli geçmesi temennisiyle sonlandırıldı.

 

HABER: HABER MERKEZİ