Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Edremit ilçesinde Altınoluk’taki okullarda eğitim süreçlerini yerinde inceledi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Rasim Girgin ile birlikte Edremit ilçesinde bir dizi okul ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretlerin amacı, eğitim-öğretim faaliyetlerini yerinde incelemek ve okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelerek eğitim süreçlerine dair görüş alışverişinde bulunmaktı.

Müdür Murat Demir ve beraberindeki heyet, ziyaretin ilk durağı olan Altınoluk Fernur Sözen Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gitti. Okulun idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından karşılanan Demir, okulun atölye çalışmalarını yerinde inceledi. Bu okulda, öğrencilerin uygulamalı eğitim süreçleri üzerine detaylı bir gözlem yapan Demir, öğrencilerle sohbet ederek, aldıkları eğitim ile sektördeki kariyer fırsatlarına dair düşüncelerini paylaştı. Öğrencilere, gösterdikleri çaba ve özveriden dolayı teşekkür ettiğini belirten Demir, bu tür mesleki eğitim veren okulların önemli bir yer tutacağını vurguladı.

Ziyaretin devamında, okulun öğretmenleriyle bir toplantı yapan Murat Demir, eğitim-öğretim süreçleri hakkında bilgiler aldı ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yapılan eğitim reformlarına dair görüş alışverişinde bulundu. Modelin, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına dayandığını ifade eden Demir, öğretmenlerden eğitim sistemine dair önerilerini dinleyerek, yeni eğitim modelinin uygulanabilirliğini değerlendirdi.

Ziyaretin ikinci durağı ise Hamiyyet-Ferudun Sözen İlkokulu oldu. Burada, Demir sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere hangi dersleri sevdiklerini ve hayallerindeki meslekleri soran Murat Demir, eğitim hayatlarının başlangıç aşaması olan ilkokulun, çocukların geleceklerini şekillendiren önemli bir dönem olduğunu belirtti. Ayrıca, öğretmenlerle yapılan görüşmelerde, yeni eğitim yaklaşımları ve uygulamaları üzerine fikir alışverişi yapıldı. Öğretmenlerin ihtiyaçları ve talepleri de dinlendi. Demir, öğretmenlerin daha verimli bir eğitim ortamı yaratmak adına yapacakları çalışmaları her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Ziyaretin son aşamasında, Murat Demir ve beraberindeki heyet, Altınoluk Mustafa Erçetin Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada, öğrencilerle sohbet eden Demir, derslerdeki başarıları, sosyal etkinliklere katılım oranlarını ve projelere olan ilgilerini sordu. Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından, Demir, bilimsel projelere ve yarışmalara katılım konusunda öğrencileri teşvik etti. Okulun öğretmenleriyle yapılan görüşmede ise eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik adımlar değerlendirildi.

Murat Demir, öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin getirdiği yenilikler ve eğitimdeki dönüşüm süreci hakkında görüşlerini paylaşarak, öğretmenlerin bu süreçteki rolleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaretlerin ardından, Murat Demir yaptığı değerlendirmede, "Okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir araya geldik. Çocuklarımızın öğrenme süreçlerine olan ilgisi, öğretmenlerimizin özverisi bizleri son derece mutlu etti. Eğitimde kalitenin artırılması için eğitim ailemizle el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Eğitimdeki kaliteyi artırmak için yapılacak çalışmalar hakkında konuşan Müdür Demir, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitim sisteminin daha da ileriye taşınacağını belirtti. Öğrencilere başarılar, öğretmenlere ise verdikleri emekler için teşekkür etti.

HABER: HABER MERKEZİ