Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti. Üniversite rektörlerinin yer aldığı görüşmede ziyarette kurumlar arasında sürdürülen ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zokir Mamirovich Zikriyayev ile birlikte Balıkesir Üniversitesi’ni ziyaret ederek bir dizi görüşme ve incelemelerde bulundu.

Konuk Rektör Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev ilk olarak Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, Genel Sekreter Yemliha Yanar ve Rektör Spor Danışmanı Öğr. Gör. Ali Eren Demirezen’in de yer aldığı ziyarette kurumlar arasında sürdürülen ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, daha sonra konuklarına Balıkesir Üniversitesi’ndeki programları kapsamında; Çağış Yerleşkesi ile birlikte Teknoloji Transfer Ofisi, Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Teknokent’i tanıttı.

İki üniversite arasında öğrenci değişimi, staj hareketliği, ortak akademik yayın çalışmaları ve doktora sonrası araştırmacı programlarının da değerlendirilerek somut iş birliği adımlarının görüşüldüğü programda ayrıca; Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki fakülte dekanlarının, Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek iki üniversite akademik birimleri arasındaki somut iş birliği adımlarını koordine etmesi kararlaştırıldı.

İş birlikleri kapsamında Balıkesir Üniversitesi’nin, on beşerli gruplar halinde 50 stajyer öğrenci kabulü ve aynı şekilde Türk öğrencilerin de Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi’nde staj veya yüksek lisans, doktora tez aşaması için ziyarette bulunabileceği konusunda da mutabakata varıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, iki kurum arasında birçok alanda akademik iş birliklerinin devam ettiğine dikkat çekerken, somut iş birliklerinin gelişimi bağlamında da karşılıklı iradenin ortaya koyulması dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Rektör Oğurlu, konuklarına ziyaretleri dolayısıyla da teşekkür etti. Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev de Balıkesir’de ve Balıkesir Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Oğurlu’ya ilgi ve iş birliği süreçlerindeki destekleri için teşekkür etti.

 

 

HABER: SERPİL YILDIZ