Temmuz ayında yangından etkilenen Susurluk Yıldız Mahallesi’ndeki ormanlık alanda temizlik çalışmaları başladı. Sahanın yeniden ağaçlandırılarak yeşil görünümüne kavuşturulması hedefleniyor.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarından etkilenen alanların yeniden doğal görünümüne kavuşturulması amacıyla saha temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda, Susurluk ilçesi Yıldız Mahallesi’nde temmuz ayında çıkan yangından etkilenen ormanlık alanda çalışma başlatıldı. Çalışmalar, Orman Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan hükümlülerin desteğiyle yürütülüyor.
Orman İşletme Müdürlüğü teknik personelinin gözetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda, yangından zarar gören ağaçların güncel standartlara uygun şekilde sahadan çıkarılması ve ülke ekonomisine azami katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesine özen gösteriliyor.
Saha temizliğinin tamamlanmasının ardından arazi hazırlığı ve toprak işlemesi yapılacak. Çalışmaların ardından uygun mevsimde fidan dikimi ve tohum ekimi gerçekleştirilerek, yangından etkilenen alanın yeniden ormanlaştırılması ve en kısa sürede eski görünümüne kavuşturulması hedefleniyor.








