1. Haberler
  2. Çevre
  3. GÜVERCİNADA ZİYARETÇİLERİNİ YENİ PEYZAJIYLA KARŞILAYACAK

GÜVERCİNADA ZİYARETÇİLERİNİ YENİ PEYZAJIYLA KARŞILAYACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuşadası Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Güvercinada Kalesi’nde peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Bu kapsamda ilk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin simgesi de olan tarihi yapının girişine çeşitli süs bitkileri ile çiçekler dikildi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda Güvercinada Kalesi, sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliğiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Kuşadası’nın tanıtımına da önemli katkı sağlayan tarihi yapıda, kentte yetişen 10 endemik bitki türünden biri olan ’Tülüşah’ çiçeğini koruma parselleri bulunuyor. Yaz mevsiminde gün batımı manzarasının en iyi izlenebildiği yerlerden biri olan Güvercinada Kalesi, bu yönüyle de bazı günler özel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kültür turizmi alanında önemli yatırımlar gerçekleştiren Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk Deniz Ticaret Tarihi Sergileme Alanı’nın da kurulacağı Güvercinada Kalesi’nde peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması başlattı. Daha önce ahşap giriş kapısı onarılan kalede şimdi de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, surların zeminle birleştiği alanlara çeşitli süs bitkileri ve çiçekler dikmeye başladı. Çalışma, ilerleyen günlerde Güvercinada Kalesi’nin iç kısmında sürecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
GÜVERCİNADA ZİYARETÇİLERİNİ YENİ PEYZAJIYLA KARŞILAYACAK
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!