Edremit Körfezi’nde bir ilke imza atıldı. Zeytinyağı Lisanslı Depoculuk çalışmaları için ilk adım atıldı.

Ayvalık Ticaret Odasının ev sahipliğinde Zeytinyağı Lisanslı Depoculuk Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Güney Marmara Kalkınma Ajansını temsilen Ajans Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Candan Şahin, Ali Koç ve B. Cansel Yıldız, Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hasan Varol, Meclis Başkanı Erhan İnam, Başkan Yardımcısı Mesut Ağacık, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Yönetim kurulu üyesi Mehmet Çokkorkmaz ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Baç katılım sağladı                .

Lisanslı Depoculuk Sistemi depolamaya uygun nitelikte ve standardize edilebilmesi mümkün olan tarım ürünlerinin sınıf ve kalitelerinin yetkili sınıflandırıcı olarak isimlendirilen laboratuvarlarca belirlenmesini, modern altyapıya sahip sağlıklı ortamlarda depolanmasını, bu ürünlerin ticaretinin ürünün mülkiyetini temsil eden ürün senetleri vasıtasıyla; uluslararası alanda da faaliyet gösterebilecek nitelikteki ürün ihtisas borsasında yapılmasını öngören bir sistemdir.

Toplantıda Zeytinyağı Lisanslı Depo Sisteminin Körfez Bölgesinde kurulması için yer bulma ve kuruluş faaliyetleri konusunda istişarelerde bulunuldu.

HABER: HABER MERKEZİ