Sındırgı Belediyesi’nin eğitime yaptığı yatırım, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında rekor bir başarıyla taçlandı. Belediyeye bağlı SIBEM çatısı altında eğitim alan öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanındaki Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Liseler ile lisans ve ön lisans programlarına yerleşerek adeta destan yazdı.
Toplamda 79 öğrencinin kazandığı okullar ve programlar, Sındırgı’da eğitimde fırsat eşitliğinin ne kadar önemli bir seviyeye ulaştığını gözler önüne seriyor. Bu başarı tablosunda: 4 Fen Lisesi, 23 Anadolu Lisesi, 14 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 16 Lisans Programı, 22 Ön Lisans Programı yer aldı.
Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, gençlerin bu azmiyle gurur duyduklarını belirtti. “Emek veren öğretmenlerimizi, onlara daima destek olan ailelerimizi ve en önemlisi gayretleriyle geleceğimize umut olan gençlerimizi canı gönülden kutluyorum” diyen Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Sındırgı’nın eğitimde bir başarı hikayesi yazmaya devam edeceğini vurguladı.