Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kurtuluş Günü etkinlikleri öncesinde Bandırma’nın özgürlüğü için verilen mücadelenin önemini hatırlatarak, Büyük Atatürk ve tüm şehitlere minnettarlığını dile getirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gerçekleştirilecek Kurtuluş Günü etkinlikleri öncesinde yayımlanan mesajda, Bandırma’nın tarihî mücadelesi ve bu mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Başkan Mirza mesajında, “Bandırma’nın Kurtuluş Bayramını yürekten kutluyorum. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Bandırma Vapuru ile Kurtuluş Savaşı’nın başladığı dönemden itibaren, şehrimiz bu sürecin önemli bir parçası olmuştur. Bandırma’nın bu mücadele sürecindeki rolü, 17 Eylül 1922’de Ayyıldız Tepe’de atılan son kurşunlarla taçlanmıştır. Bu sebeple, Bandırma’ya aşkla hizmet etmiş biri olarak bu kentte yaşamaktan ve Bandırmalı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

Mesajında, Bandırma'daki kurtuluş ruhunun ve tarihî bilincin korunmasının önemine de değinen Mirza, “Bu güzel vatanı kurtaran, çağdaş bir Cumhuriyet kuran ve bize emanet eden başta Büyük Atatürk’e, Cumhuriyet kadrolarına, tüm Şehit ve Gazilerimize minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onların fedakârlıkları ve kahramanlıkları sayesinde bugün özgür ve bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. Bu özel günün, Kurtuluş Savaşı’nın ve Cumhuriyetimizin değerlerinin genç nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, tüm Bandırmalıları Kurtuluş Günü’nü coşkuyla ve gururla kutlamaya davet etti.

HABER: HABER MERKEZİ