Eski hizmet binasının yerinde şimdi yepyeni bir yaşam alanı yükseliyor! Dursunbey Çarşı Meydanı, geniş oturma alanları, sosyal kafesi ve yenilenen trafik düzenlemesiyle ilçenin cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.
Dursunbey Belediyesi, ilçeye yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırmak amacıyla Çarşı Meydanı projesinin uygulama sürecine başladı. Geçtiğimiz hafta sonu, proje alanı içinde yer alan eski hizmet binasının yıkım işlemleri tamamlandı. Toplamda yaklaşık 4 bin 100 metrekarelik bir alanı kapsayan proje, ilçenin merkezinde önemli bir dönüşümün habercisi olarak görülüyor.
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, yeni meydan yeşil alanların yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere uygun mekanları da içinde barındıracak şekilde planlandı. Projenin dikkat çeken unsurları arasında, özellikle çocuklar için tasarlanan animasyonlu kuru havuz, sosyal kafe alanları, geniş oturma ve yürüyüş alanları yer alıyor. Ayrıca meydanda modern aydınlatma sistemleri ve güvenlik kameraları ile donatılmış bir güvenlik altyapısı kurulması hedefleniyor.
Tarihi Çarşı Camii’nin çevresinin ön plana çıkarıldığı ve meydan projesi kapsamında tarihi anıt niteliğindeki çınar ağaçlarının korunmasına özen gösterileceği belirtiliyor. Bu sayede ilçenin kültürel mirasının yeni düzenlemelerle korunarak yaşatılması amaçlanıyor.
Projenin bir diğer önemli yönü ise bölgedeki trafik akışına yönelik çözümler sunması. Belediye yetkilileri, meydanın çevresinde ulaşımın daha düzenli hale getirilmesi ve trafiğin rahatlatılması için çeşitli düzenlemeler yapılacağını bildirdi.
Kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilen ve bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına katkı sağlaması beklenen meydan projesi, aynı zamanda çarşı merkezine açılacak yeni dükkan ve mağaza alanlarıyla ticari hareketliliğe de destek verecek.
Dursunbey Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, projenin Eylül ayında tamamlanmasının planlandığını ve tamamlandığında vatandaşların hizmetine sunulacağını belirtti. Projenin ilçeye sosyal yaşam ve estetik açıdan önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın