Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sosyal destek kartlarının tutarını 700 TL'den 1000 TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi tarafından yürütülen sosyal destek programlarına dair açıklamalarda bulundu. Başkan Mirza, belediyeye ait Sosyal Market’i ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardımların yerinde denetimini yaptı. Ziyaret sırasında, Bandırma Belediyesi’nin sürdürülebilir sosyal yardımlarına dair yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, özellikle çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak sunulan süt desteğinin devam ettiğini belirtti. Aylık olarak 4 litre süt yardımının, şehrin farklı bölgelerinde ihtiyaç duyan ailelere ulaştırıldığını ifade eden Başkan Mirza, “Çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkı sağlamak adına, her ay 4 litre süt desteğimizi sürdürüyoruz. Bu destek, aileler için önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

Sosyal yardımların kapsamının genişletildiğini açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sosyal destek kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeyi de duyurdu. Geçtiğimiz dönemde 700 TL olarak verilen sosyal destek kartlarının, bu aydan itibaren 1000 TL’ye çıkarıldığını belirtti. Bu kartlar, 1300 ihtiyaç sahibi vatandaşın temel gıda maddelerine erişimini sağlamak için kullanılabiliyor. Başkan Mirza, bu artışın daha fazla vatandaşa ulaşabilmek ve onlara daha güçlü bir destek sunabilmek adına yapıldığını vurguladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, söz konusu yardımların amacının, şehrin dayanışma kültürünü güçlendirmek ve sosyal belediyecilik anlayışını pekiştirmek olduğunu ifade etti. “Dayanışma ruhuyla, sosyal belediyecilik anlayışımızı daha da güçlendiriyoruz. Bandırma’da kimse yalnız değil” diyen Başkan Mirza, desteklerin ihtiyaç duyan her vatandaşa ulaşabilmesi için belediyenin çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER